Novi talas korone usporiće rast potražnje za naftom

Naftogas i OMV Petrom zajedno će tražiti naftu i gas u ukrajinskom crnomorskom delu

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju državna UkrGasVidobuvannia (UkrGasVydobuvannya), ćerka firma ukrajinskog Naftogasa, koja proizvodi prirodni gas i najveći rumunski proizvođač nafte i gasa OMV Petrom najavili su saradnju u perspektivnim naftnim i gasnim poljima u ukrajinskom crnomorskom delu.

Državna UkrGasVidobuvannia (UkrGasVydobuvannya), ćerka firma ukrajinskog Naftogasa, koja proizvodi prirodni gas i najveći rumunski proizvođač nafte i gasa OMV Petrom potpisali su Memorandum o razumevanju, piše SEE Energi Nevs.

Izvršni direktor grupe Naftogas Otto Vaterlander rekao je da će dve kompanije započeti analizu mogućnosti za saradnju u perspektivnim naftnim i gasnim poljima u ukrajinskom crnomorskom delu. Prema Vladinoj odluci, Naftogas je već podneo dokumente za dobijanje 36 posebnih dozvola za istraživanje ovih područja. Saradnja, takođe, uključuje kopnene perimetre, jer su rumunski Karpati, gde OMV Petrom ima bogato iskustvo, region koji ima zajedničku geološku istoriju sa ukrajinskim Karpatima.

Deo strategije kompanije je privlačenje iskusnih međunarodnih partnera za zajednička ulaganja. Privlačenje međunarodnih investitora važan je korak ka gasnoj nezavisnosti Ukrajine do 2030. Stoga se OMV Petrom smatra vrednim i uglednim partnerom sa investicionim potencijalom, znanjem i relevantnim iskustvom u regionu.

Član izvršnog odbora OMV Petrom, odgovoran za istraživanje i razvoj. Christopher Vaite rekao je da je strategija OMV Petroma širenje u Crnom moru. Partnerstvo sa Ukrajinom je logičan korak ka proceni mogućnosti u regionu, jer ta zemlja ima možda najveći potencijal za proizvodnju prirodnog gasa u Evropi. OMV Petrom je već uključen u crnomorske gasne projekte u Bugarskoj i Gruziji.

Izvor: Serbia Energy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.