Nema razvoja energetike bez zaštite životne sredine

Energetika i zaštita životne sredine su neraskidivo povezane, poručile ministarke rudarstva i energetike i zaštite životne sredine, Zorana Mihajlović i Irena Vujović. Dva resora će formirati radne grupe koje će se baviti svim aktuelnim pitanjima.

Razvoj energetike neraskidivo povezan sa zaštitom životne sredine, poručeno je sa današnjeg sastanka potpredsednice Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović i ministarke zaštite životne sredine Irenom Vujović.

Dve ministarke su razgovarale o zajedničkom radu na svim pitanjima koja se tiču oba ministarstva.

„Ne možemo ništa da radimo u energetici, a očekuje nas mnogo toga, od dekarbonizacije, energetske tranzicije, zelene energije i velikih investicija u ovom resoru, a da ne radimo zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine i zato je važno da usko sarađujemo na svim ovim pitanjima”, rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je dogovoreno formiranje stalne radne grupe dva ministarstva koja će se baviti svim pitanjima koja se tiču oba resora.

Ministarka Vujović istakla je da se brojne aktuelne teme tiču oba sektora i da postoje pitanja koja su ostala iz prošlosti, a koja je potrebno ubrzano rešavati.

„Hvala što prepoznajete važnost tema i probleme s kojima se suočavamo u oblasti životne sredine, i verujem da ćemo ih uspešno zajednički rešavati”, rekla je Vujovićeva.

Na sastanku je bilo reči, između ostalog, o donošenju zakona o klimatskim promenama, izradi integrisanog plana za energiju i klimu, kao i o postupanju sa rudarskim otpadom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.