Neophodno brzo preseljenje naselja Krivelj

Načelno su usaglašene sve identifikovane sporne tačke i neophodno je da prva faza preselјenja naselja Krivelj počne što pre, zbog širenje rudarskih aktivnosti kompanija Srbija Ziđin Koper, rekla je ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović sa članovima Saveta ovog naselja.

Pripreme za preselјenje mesne zajednice Krivelј zbog širenja rudarskih aktivnosti bile us tema razgovora ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović sa članovima Saveta ovog naselja.

„Rudarski sektor je zamajac ekonomskog rasta i razvoja u istočnoj Srbiji, zbog čega je neophodno da kompanija Srbija Ziđin Koper, Grad Bor, resorno ministarstvo i druge državne institucije učine sve kako bi u otvorenom dijalogu sa meštanima Krivelјa pronašli održivo rešenje za meštane ovog naselјa. Neophodno je da što pre finalizujemo Programske osnove preselјenja i njihovo prihvatanje od strane meštana i kompanije Srbija Ziđin Koper, a koje će biti sastavni deo Prostornog plana područja posebne namene Borsko-majdanpečkog rudarskog basena.

Ministarstvo rudarstva i energetike nastaviće da prati dinamiku pripreme i realizacije preselјenja naselјa Krivelј“, rekla je ministarka. Đedović. Podsetila je da je Ministarstvo početkom ove godine detektovalo klјučne probleme koji se odnose na rešavanje pitanja preselјenja naselјa Krivelј, kao i da su načelno usaglašene sve identifikovane sporne tačke i da je neophodno da prva faza preselјenja počne što pre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti