UNKS priprema izmenu akcizne politike

Nestašica dizela u EU i SAD-u, očekuje se novi rast cena

Nestašica dizela se pojavila ne samo u EU nego i SAD-u. Postoje tri izvora rasta cena goriva u EU, koji su vremenom prešli i na SAD. Prvi problem ima svoje korene u pandemiji. Drugi razlog rasta cena dizela je vezan uz rast cene prirodnog gasa. Zatim su štrajkovi u Francuskoj dodatno pogoršali situaciju.

Iako se cena sirove nafte zadnja dva meseca stabilizovala u rasponu od 80 do 90 dolara po barelu, najnoviji problem bi mogla da predstavlja cena dizela. Nestašica dizela se pojavila ne samo u EU nego i SAD-u, a to će dovesti do rasta cena.

Prema podacima Centra za vozila Hrvatske, tokom prve polovine ove godine je registrovano najviše putničkih automobila sa dizel motorom, čak 50 posto. Drugi najzastupljeniji pogon je na benzin, 35 posto. Dizel je još više zastupljen kod kombija, kamiona i autobusa.

Iako je velik deo konačne cene na benzinskim stanicama određen kretanjima cene sirove nafte, jedan deo cene otpada na trošak prerade i kompletan lanac distribucije (naftno polje-rafinerija-benzinske stanice). Ostatak cene se odnosi na državne poreze. U Hrvatskoj i većini država EU su ustvari porezi (PDV i akcize) ti koji čine najveći deo cene.

Izvori rasta cene dizela u EU

Iako trgovci sirovinama najkasnije od maja upozoravaju na veliku opasnost od nestašice dizelskih goriva, tek zadnjih mesec dana se vide naznake nestašice u EU i SAD-u. Pre rata u Ukrajini 15 posto dizela koji se troši u EU bilo je uvezeno iz Rusije.

Postoje tri izvora rasta cena goriva u EU, koji su vremenom prešli i na SAD. Prvi problem ima svoje korene u pandemiji, kada su mnoge rafinerije ugašene ili su smanjile proizvodnju jer je cena na tržištu bila niska. To nema veze isključivo sa dizelom, nego sa celokupnim tržištem ugljikovodonika i njihovih prerađevina.

Podjednako naglo koliko je pala potražnja, kasnije se naglo obnovila. Nakon pada je relativno jednostavno bilo da se zaustavi proizvodnja, kako naftnih bušotina tako i rafinerija. Mnogo je teže i skuplje da se proizvodnja ponovno pokrene u situaciji naglog oporavka potražnje.

Drugi razlog rasta cena dizela je vezan uz rast cene prirodnog gasa. Visoke cene tog energenta su 2022. naterale mnoge potrošače da se prebace na dizel, što je dodatno povećalo potražnju. U mesecima nakon početka rata u Ukrajini čak je povećan uvoz dizela iz Rusije, i to u nekim mesecima za petinu više nego istih meseci prethodnih godina.

Dizel se osim kao pogonsko gorivo za putnička vozila koristi i kao glavno gorivo za transportna vozila, autobuse i u industriji. Sve do 2020. je pola ukupnog uvoza dizela u EU dolazilo iz Rusije, a do početka 2022. gotovo 60 posto.

Štrajkovi u Francuskoj su pogoršali situaciju

Da stvari budu gore, u novembru su radnici francuskih rafinerija pokrenuli seriju štrajkova, što je dovelo do problema sa snabdevanjem benzinskih stanica. Dana 8. novembra je u Francuskoj 20.7 posto benzinskih postaja imalo problem sa snabdevanjem vozača bar jednim gorivom, a nedelju dana pre toga, bar 30 posto.

Štrajkovi su smanjili proizvodnju rafinerija za 60 posto, zbog čega su neke benzinske stanice morale da budu zatvorene, a ispred drugih se čekalo satima. Francuska država je morala da otpusti strateške zalihe jer je nestašica počela da utiče na industriju, posebno na proizvodnju šećera.

Izvor: Index.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti