NIS apsolutni šampion poslovne izvrsnosti

Na takmičenju za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta za 2021. godinu NIS je osvojio peti nivo izvrsnosti i nagradu Šampion izvrsnosti 2021. Kompanija NIS i Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove dobili su priznanje Oskar kvaliteta. Da planiraju da ostanu lideri vidi se I po najavi da će od sledeće godine u fokusu kompanije biti ekologija i zelena tranzicija.

Kompanija NIS postigla je izuzetan rezultat na takmičenju za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta za 2021. godinu i osvojila peti nivo izvrsnosti i nagradu Šampion izvrsnosti 2021. Nagradu Oskar kvaliteta dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije.

NIS je prva kompanija koja je u istoriji ovog takmičenja dva puta ponela titulu apsolutnog šampiona, a sada i titulu šampiona izvrsnosti. Priznanje je u ime kompanije primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije.

„Ponosan sam na svoje kolege, na menadžment kompanije, koji se godinama suočava sa rizicima i rešava probleme efikasnim pristupom. Oni su skrenuli pažnju na to da su naše najveće bogatstvo ljudi, te da moramo da nastojimo da sačuvamo svako radno mesto. Danas, mi imamo jednu od najboljih rafinerija u regionu. Zapravo ne jednu od najboljih, već najbolju, koja se može meriti sa bilo kojom rafinerijom u Rusiji. I, na to smo izuzetno ponosni. Kompanija NIS gleda u budućnost sa optimizmom. Mi smo velika kompanija i svesni smo svoje odgovornosti. Od sledeće godine naš fokus je ekologija i zelena tranzicija, te planiramo da ostanemo lideri u tom pogledu”, izjavio je Vadim Smirnov.

Lider poslovne izvrsnosti

Uspeh kompanije NIS je utoliko veći jer je istovremeno i Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove, poneo specijalno priznanje Lider poslovne izvrsnosti za 2021. godinu.

„Ovo priznanje na prvom mestu znači prepoznavanje organizacionih sposobnosti i kvaliteta korporativnih vrednosti, koje imamo u kompaniji. Pogotovo u ovom izazovnom periodu u kom smo se našli. Dodatno, biti lider u kompaniji veličine NIS-a znači i motivisati ljude da se, pored standardnih poslovnih zadataka, izbore i sa ličnim izazovima. Da pronađete energiju u njima, kao i da postignete rezultate. Da biste ostvarili sve navedeno, morate da budete veoma jasni u postavljanju i integraciji sistema kvaliteta u svakodnevnim poslovnim aktivnostima“ naveo je Goran Stojilković.

Nagrade – merilo poslovne izvrsnosti

Nacionalna nagrada Oskar kvaliteta dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna nagrada za vrhunske rezultate postignute na unapređenju i razvoju organizacione i poslovne izvrsnosti. Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: realni sektor, javni sektor i organizacije van teritorije Republike Srbije. Nagradu dodeljuje stručni žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija, na osnovu ocena ocenjivačkih timova biranih sa liste registrovanih ocenjivača za poslovnu izvrsnost. Pri izboru dobitnika, stručni žiri ocenjuje rezultate organizacije u čak devet oblasti: liderstvo, strategija, ljudski resursi, partnerstvo i resursi, procesi, proizvodi i usluge, rezultati kod korisnika, rezultati kod ljudskih resursa, rezultati kod društvene zajednice i poslovni rezultati. Pre dve godine uvedene su nove kategorije nagrade: Šampion izvrsnosti, za organizaciju koja osvoji peti nivo izvrsnosti i Lider poslovne izvrsnosti, za prvog čoveka te organizacije, koji je na završnom ocenjivanju lično pokrivao kriterijume Liderstvo i Strategiju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti