NIS i ove godine uz dečiji kamp Srbija te zove

Sport je u dečijem kampu Srbija te zove i ove godine okupio decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore. Kompanija NIS je i ove godine podržala realizaciju ovog kampa. Pored svakodnevnih sportskih aktivnosti – gde su im koordinatori sportske legend Srbije, deca imaju priliku da uče i o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.

Dečiji kamp Srbija te zove treću godinu zaredom okupio je decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, u regionu i dijaspori. U ovom kampu deca, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da uče i o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.

Kompanija NIS je i ove godine podržala realizaciju ovog kampa, koji se održava od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola Patrijarh Pavle u Beogradu, u organizaciji Udruženja Sportstars.

Polaznike su u kampu posetili Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Ministar Ružić je tokom posete izjavio da je Ministarstvo sa velikim zadovoljstvom podržalo ovu aktivnost ,s obzirom na veliki značaj koji sport ima u životu dece i omladine.

„Drago mi je što je Udruženje Sportstars pre tri godine pokrenulo ovu akciju, kako bi doprinelo unapređenju sporta i saradnje među mladima“, rekao je ministar i ocenio da je ovo dobra prilika da učenici uživaju u sportskim aktivnostima, druženju i učenju.

Mesto na kome se neguju prave vrednosti

Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da broj ovogodišnjih polaznika govori o tome koliko je kamp značajan deci, ali da je on i najbolji pokazatelj svima koji podržavaju ovakve manifestacije da je ulaganje u mlade građenje naše budućnosti.

„Ovo je mesto na kome se neguju prave vrednosti i stvaraju budući šampioni. Ponosni smo što smo deo ovakvog projekta. Godinama unazad, kroz različite društveno odgovorne programe, NIS ulaže u zajednicu. Fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je upravo podrška mladima i projektima koji doprinose njihovom razvoju“, izjavio je Grbić.

Željko Tanasković, stručni koordinator odbojkaškog kampa rekao je da cilj kampa nije samo vrhunski sport, već i da se deca bave nekim vidom fizičke aktivnosti.

„Mi ćemo učiniti sve da okupimo što više dece i pružiti im šansu, da pored trenažnog procesa, upoznaju lepote Beograda i cele naše zemlje“, dodao je Tanasković.

Koordinatori – sportske legende

U kampu Srbija te zove ove godine učestvuje 200 polaznika uzrasta od 12 do 15 godina iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade i sa Kipra.

Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i tenisa. Treniraju ih vrhunski stručnjaci uz nadzor koordinatora – sportskih legendi: Željka Tanaskovića, Nenada Peruničića, Milana Gurovića, Bogdana Obradovića i Milorada Kosanovića.

Pored dva treninga dnevno, deca imaju i časove srpskog jezika i istorije, kako bi se što bolje upoznala sa našom kulturom. Uz to su za njih organizovane posete različitim institucijama i glavnim turističkim atrakcijama Beograda. Pored kompanije NIS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kamp su podržali i Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti