NIS lider društvene odgovornosti

Ove godine NIS-u je priznanja Kapetan Miša Anastasijević dodeljeno u kategoriji Lider društvene odgovornosti za 15 godina sprovođenja programa Zajednici zajedno. Priznanje se dodeljuje u sklopu projekta Put ka vrhu, čiji je cilj da podstakne i afirmiše preduzetništvo u Srbiji.

Kompanija NIS dobitnik je priznanja Kapetan Miša Anastasijević u kategoriji Lider društvene odgovornosti za 15 godina sprovođenja programa Zajednici zajedno.

Ovo ugledno priznanje dodeljuje se u sklopu projekta Put ka vrhu, čiji je cilj da podstakne i afirmiše preduzetništvo u Srbiji i koji od 2000. godine sprovode Novosadski i Beogradski univerzitet, Media invent iz Novog Sada i RTV Vojvodina. Kompanija NIS je za dodelu priznanja Kapetan Miša Anastasijević predložena od strane Unije poslodavaca Srbije i Privredne komore Srbije. NIS je i prethodnih godina u različitim kategorijama bio dobitnik ovog priznanja.

Nagradu je u ime NIS-a primio Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću, na svečanosti održanoj u Rektoratu Beogradskog univerziteta.

Saradnja sa partnerskim gradovima

Kroz nagrađeni program Zajednici zajedno kompanija NIS ulaže u osnaživanje i razvoj partnerskih gradova i opština u Srbiji. Program je usmeren na podršku ključnim oblastima za razvoj društva. To su obrazovanje i nauka, javno zdravlje i socijalna zaštita, zaštita životne sredine, kultura i sport, sa posebnim fokusom na mlade.

Od 2009. godine NIS je putem ovog programa uložio gotovo 1,6 milijardi dinara kroz 1.082 realizovanih projekata. U okviru njih je unapređen rad više od 180 obrazovnih ustanova i više od 40 ustanova kulture. Takođe je opremljeno 45 bolnica i domova zdravlja, uređeno 74 dečjih igrališta i parkova, kao i 72 sportska terena i objekta.

Ovogodišnji ciklus Zajednici zajedno usmeren mladima

NIS je i u godini za nama bio posvećen temama od nacionalnog značaja. Programski ciklus Zajednici zajedno 2022 bio je usmeren na podršku očuvanju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta. Cilj je bio i obezbeđivanje boljih uslova za rad zdravstvenih ustanova u Srbiji. To je bio osnov za kampanju Da se nove nade rode, koja je sprovedena na nacionalnom nivou.

U okviru novog ciklusa programa Zajednici zajedno u 2023. godini sredstva u iznosu od 144,5 miliona dinara biće usmerena u podršku mladima, odnosno u obrazovanje i nauku.

Pored NIS-a, među laureatima nalaze se i Er Srbija, Telekom Srbija, MK grup, Poštanska štedionica. Sve skupa, dodeljena su 22 priznanja najuspešnijim pojedincima i kompanijama u Srbiji.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti