NIS nastavlja sa ulaganjima u pančevačku rafineriju

Ukupna vrednost radova i projekata u okviru planskog održavanja Rafinerije nafte Pančevo, tokom marta, 470 miliona dinara. Povećanim obim proizvodnje u rafineriji tokom prethodnih meseci NIS je obezbedio neophodne zalihe, koje garantuju nesmetanu otpremu i uredno snabdevanje tržišta svim vrstama derivata tokom obustave rada postrojenja.

U Rafineriji nafte Pančevo u martu će biti sprovedena planska obustava, tokom koje će se izvoditi radovi na čišćenju, reviziji i sanaciji opreme, kao i investicioni projekti na većini procesnih postrojenja, što će omogućiti poboljšanje opreme i njen pouzdaniji rad. Vrednost investicionih projekata, zajedno sa projektima investicionog održavanja, procenjuje se na 470 miliona dinara.

Sve aktivnosti biće izvedene u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima bezbednosti na radu. Iako će u okviru pomenutih aktivnosti biti zaustavljeni proizvodni procesi u svim najvažnijim postrojenjima Rafinerije, povećan obim proizvodnje u prethodnim mesecima omogućio je da se obezbede neophodne zalihe koje garantuju nesmetanu otpremu i uredno snabdevanje tržišta svim vrstama derivata tokom obustave rada postrojenja.

Ključne aktivnosti biće obavljene na postrojenju S-44501 (Klaus) u cilju povećanja pouzdanosti rada postrojenja. Značajni investicioni radovi planirani su i na postrojenju za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC kompleks), kao i na postrojenju Atmosferske destilacije. Takođe, biće realizovan i niz ranije usaglašenih tehničko-tehnoloških izmena u cilju povećanja energetske efikasnosti rafinerije i poboljšanja rada prerađivačkog kompleksa tokom leta.

Tokom planskog zastoja, na radovima u Rafineriji biće angažovano više od 250 zaposlenih NIS-a i eksternih izvođača.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.