NIS okupio partnere na 12. HSE forumu izvođača

Podizanje svesti o potrebi doslednog sprovođenja bezbednosnih pravila na svim lokacijama NIS-a, razmena najboljih iskustava i praksi u ovoj oblasti i zajednički rad na primeni HSE pravila tema je 12. HSE Forum izvođača, na kome su predstavnici NIS-a i partnera kompanije razgovarali o unapređuju bezbednost na radu.

Kompanija NIS nastavila je da, u saradnji sa svojim izvođačima i ostalim partnerima, unapređuje prakse i razmenjuje iskustva u oblasti bezbednosti na radu. U tom cilju je u Poslovnom centru u Novom Sadu održan 12. HSE forum izvođača.

Ovom skupu prisustvovalo je gotovo 300 učesnika, među kojima su bili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Inspektorata za rad, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, kompanija sa kojima NIS sarađuje, kao i zaposleni NIS-a.

Cilj skupa bilo je podizanje svesti o potrebi doslednog sprovođenja bezbednosnih pravila na svim lokacijama NIS-a, razmena najboljih iskustava i praksi u ovoj oblasti i zajednički rad na primeni HSE pravila. Svestni značaja ovakvih manifestacija, u NIS-u su odlučni da i nadalje nastave sa organizacijom HSE foruma. Na taj način doprinose i daljem razvoju kulture bezbednosti na radu u našoj zemlji.

Forum je otvorio Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE, koji je kazao da su za kompaniju NIS bezbednost na radu i zaštita životne sredine „apsolutni prioritet, ali i integralni deo svakog radnog procesa“.

Štit bezbednosti i Zlatna HSE pravila NIS-a

„U ovoj oblasti imamo najambiciozniji cilj – radne procese bez povreda i negativnog uticaja na životnu sredinu. Verujemo da je taj cilj moguće postići i aktivno radimo na njegovom ostvarenju. Bez obzira koliko smo mu posvećeni unutar kompanije, svesni smo da ga ne možemo dostići bez naših partnera i izvođača. Zbog toga, sa aspekta bezbednosti, odgovornosti i statistike, ne pravimo razliku između naših zaposlenih i zaposlenih naših saradnika“, rekao je Dmitriev.

Tokom skupa partneri kompanije su informisani o novim HSE zahtevima proisteklim iz Programa Štit bezbednosti KARKAS i novim Zlatnim HSE pravilima NIS-a, kojima se unapređuje bezbednost na radu.

NIS posvećuje veliku pažnju ovoj oblasti. O tome svedoči i činjenica da je kompanija poslednje dve godine dobitnik nacionalnog priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u kategoriji Povelja 28. april, koju dodeljuje Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

06. jul 2022