Na tržištu naftnih derivata NIS pionir u plaćanju UnionPay karticama

Zahvaljujući saradnji kompanije NIS sa Narodnom bankom Srbije, NLB Komercijalnom bankom i UnionPay International platnim sistemom (UPI) omogućeno je plaćanje UnionPay karticama na benzinskim stanicama NIS-a u Srbiji. Na ovaj način, NIS je postao pionir u uvođenju ove vrste usluge na domaćem tržištu naftnih derivata.

Plaćanje goriva, robe i usluge na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama od sada je moguće i uz UnionPay platne kartice, zahvaljujući saradnji kompanije NIS, Narodne banke Srbije, NLB Komercijalne banke i UnionPay International platnog sistema (UPI). Na ovaj način, NIS je postao pionir u uvođenju ove vrste usluge na domaćem tržištu naftnih derivata.

„Saradnja Narodne banke Srbije sa UnionPay sistemom uspostavljena je na inicijativu guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, radi snaženja srpskog nacionalnog kartičnog sistema – DinaCard. Kao rezultat te saradnje uvedena je infrastruktura za procesiranje transakcija između UnionPay i DinaCard Sistema”, izjavila je Dragana Stanić iz Narodne banke Srbije.

NIS prepoznao značaj UnionPay kartica

Dragana Stanić je potencirala da ovaj projekat ne bi mogao da bude realizovan – do trgovaca i korisnika kartice – bez institucija i kompanija koje prepoznaju značaj uvođenja savremenih usluga za svoje kupce, kao što je kompanija NIS.

„Zbog toga se kompaniji NIS zahvaljujemo na organizaciji ovog događaja. Ali, još više na tome što su nastavili sa unapređivanjem plaćanja na svojim prodajnim mestima i sada i omogućili prihvatanje UnionPay kartica. Time su doprineli  da naši proizvodi i usluge budu još lakše dostupni svim ljudima iz inostranstva koji borave u našoj zemlji ili kroz nju prolaze i žele da plate UnionPay karticom“, istakla je Dragana Stanić.

NIS-ov iskorak u primeni inovativnih rešenja

Ivana Žarković, direktor Departmana za finansije u kompaniji NIS, ukazala je na značaj nove inovativne usluge NIS-a  za potrošače, korisnike UnionPay platnih kartica.

„Kao lider na tržištu naftnih derivata koji je oduvek stremio ka modernizaciji, novim tehnologijama i primeni inovativnih rešenja u svim segmentima poslovanja, NIS i ovaj put pravi iskorak u tom pravcu i uvodi novu uslugu, koja podrazumeva omogućavanje plaćanja korišćenjem UnionPay platnih kartica na našim benzinskim stanicama. S obzirom na broj korisnika UnionPay kartica kojih je u Srbiji sve više,  nadamo se da će  oni iskoristiti ovu mogućnost i posetiti naše benzinske stanice“, istakla je Žarković.

Liderstvo u sektoru maloprodaje

Uvođenjem usluge plaćanja UnionPay platnom karticom na svojim benzinskim stanicama, NIS još jednom potvrđuje svoju lidersku poziciju kada je reč o unapređenju korisničkog servisa u maloprodajnom segmentu, kao i posvećenost razvoju tehnoloških inovacija koje su usmerene na zadovoljenje potreba i najzahvtevnijih potrošača.

Nova usluga, dostupna u okviru najveće maloprodajne mreže u Srbiji, na više od trista NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica širom Srbije, obogatila je portfolio digitalnih projekata koje je NIS poslednjih godina realizovao na polju razvoja proizvoda i usluga. Neki od najvažnijih projekata uključuju mogućnost Instant Payment plaćanja očitavanjem QR koda iz mobilne aplikacije potrošača. Projekat je realizovan u saradnji sa Narodnom bankom Srbije.

Klijenti imaju i mogućnost podizanja gotovine uz plaćanje Dina, VISa i MasterCard karticom na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom Srbije.

Najzastupljeniji kartični sistem na svetu

UnionPay platni sistem osnovan je 2002. godine i na današnji dan predstavlja najzastupljeniji kartični sistem na svetu, sa više od 7,5 milijardi izdatih kartica. Kartice se koriste u više od 175 država u svetu.

U Srbiji je omogućeno korišćenje ovih kartica od 2018. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti