NIS: Pokrivanje gubitaka i dividende od ranijih dobiti

U odluci pripremljenoj za Skupštinu akcionara NIS-a, zakazanoj za 29. jun, navedeno je da će ova komanija sa gotovo sedam milijardi dinara dobiti iz ranijih godina pokriti prošlogodišnji gubitak i isplatiti dividende akcionarima za isti period. Bruto iznos dividende po akciji za 2020. godinu iznosiće 6,14 dinara.

Naftna industrija Srbije (NIS) će gotovo sedam milijardi dinara dobiti iz ranijih godina pokriti prošlogodišnji gubitak i isplatiti dividende akcionarima za isti period.

U odluci pripremljenoj za Skupštinu akcionara NIS-a, na koju se poziva Tanjug, navodi se da će za pokriće gubitka iskazanog u bilansu stanja uspeha za prošlu godinu biti iskorišćeno 5,9 milijardi dinara. Nešto više od milijarde dinara iznose dividend, koje NIS planira da za 2020. godinu isplati svojim akcionarima.

Bruto iznos dividende po akciji za 2020. godinu iznosiće 6,14 dinara i biće isplaćen u roku od pola godina od donošenja odluke na sednici Skupštine akcionara kompanije.

Konstatuje se da dobit iz ranijih godina iskazana u bilansu NIS-a iznosi 174,2 milijarde dinara, kao i da će posle pokriće gubitka i isplata dividendi ona iznositi 167,3 milijarde dinara.

Redovna sednica Skupštine akcionara NIS-a zakazana je za 29. juni a na dnevnom redu su godišnji finansijski i izveštaji revizije, godišnji izveštaj, kao i izveštaji o radu organa te kompanije.

Izvor: Tanjug

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti