NIS pomaže adaptaciju dečijeg dispanzera u Kikindi

Karavan Zajednici zajedno u Domu zdravlja u Kikindi. NIS donirao sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju dečjeg dispanzera, kao i vozilo hitne medicinske pomoći sa pratećom opremom.

Želeći da doprinese unapređenju kvaliteta zdravstvenih ustanova u kojima se leče najmlađi, kompanija NIS je svojim karavanom Zajednici zajedno nastavila da obilazi zdravstvene ustanove u opštinama i gradovima širom Srbije. Ovoga puta stanica je bila Kikinda, gde su predstavnici kompanije NIS, zajedno sa članovima Kluba volontera, obišli Dom zdravlja u ovom gradu. Ovoj ustanovi je kompanija donirala sredstva za rekonstrukciju i adataciju dečjeg dispanzera, kao i vozilo hitne medicinske pomoći sa pratećom opremom, u ukupnoj vrednosti od 17 miliona dinara. Istovremeno, NIS-ovi volonteri su ovom prilikom sproveli i akciju uređivanja prostora ispred Doma zdravlja.

Saša Tanacković, član Gradskog veća Grada Kikinde, zadužen za privredu i investicije, istakao je da je ova donacija, koja podrazumeva nabavku dijagnostičke i medicinske opreme, veliki benefit za lokalnu zajednicu.

„Samim opremanjem i nabavkom potrebne opreme naši najmlađi sugrađani dobili su mogućnost da, uz profesionalno i stručno znanje medicinskog osoblja Doma zdravlja, imaju bolje uslove za lečenje, a medicinski radnici bolje uslove za rad“, rekao je Tanacković i dodao da je ovo samo jedan u nizu projekata koje je NIS sproveo u ovom gradu u proteklih 11 godina u okviru programa Zajednici zajedno.

Direktorka Doma zdravlja Kikinda Biljana Marković izrazla je zahvalnost kompaniji NIS koja, kako kaže, veoma vodi računa o dobrobiti lokalnih zajednica.

„Kompanija NIS je obezbedila vrlo značajnu donaciju koja se odnosila na poboljšanje kvaliteta rada medicnskog osoblja i zdravstvene zaštite dece i omladine. Ona nam je omogućila kupovinu sanitetskog vozila i modernog defibrilatora za hitnu službu, kao i renoviranje zgrada dečjeg i školskog dispanzera. Osim toga, obezbeđen nam je nov nameštaj za unutrašnjost dispanzera, a sredili smo i popločali dvorište i napravili rampu za osobe sa posebnim potrebama koju do sada na toj zgradi nismo imali”, rekla je Marković.

Zadovoljstvo su iskazali i predstavnici Kluba volontera NIS-a.

„Imam sreću da u kompaniji radim kao profesionalni vatrogasac, jer je to zanimanje koje volim još od malena. Akcije našeg Kluba volontera u okviru programa Zajednici zajedno istinski me ispunjavaju. To što mi radimo je zaista od srca i drago nam je da svojim radom možemo da vratimo zajednici. Srećni smo štoje naša kompanija prepoznala energiju koju smo spremni da uložimo i što stoji iza nas“, izjavio je Branislav Vrbački, vođa smene vatrogasne jedinice Kikinda i član Kluba volontera.

Pored Kikinde, Klub volontera kompanije NIS i karavan Zajednici zajedno obišli su u prethodnom periodu Pančevo, Niš, Kanjižu, Novi Bečej, Požarevac i Srbobran, a realizacija ovakvih i sličnih akcija planirana je u još nekoliko lokalnih samouprava širom Srbije.

NIS je program Zajednici zajedno pokrenuo 2009. godine, a u prethodnih 12 godina uloženo je više od 1,2 milijarde dinara i realizovano više od 950 projekata sa ciljem razvoja lokalnih zajednica. NIS i grad Kikinda su partneri u programu od početka njegovog sprovođenja, a zajednički je realizovano 158 projekata vrednih 203 miliona dinara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti