NIS: primarna bezbednost zaposlenih i potrošača

Bezbednosni sistemi na benzinskim stanicama obezbeđuju da na njima bude veoma mala količina gotovine, saopšteno je iz NIS-a povodom razbojništva, koje se dogodilo 16. januara u večernjim satima na NIS Petrol benzinskoj stanici u ulici Mirijevski bulevar u Beogradu. To je, prvenstveno, zbog povećanja bezbednosti kako zaposlenih, tako i potrošača

Povodom razbojništva, koje se dogodilo 16. januara u večernjim satima na NIS Petrol benzinskoj stanici u ulici Mirijevski bulevar u Beogradu, NIS saopštava da je u prethodnim godinama kompanija preduzela niz poslovnih i bezbednosnih aktivnosti, koje su za rezultat imale da se količina gotovog novca koji se nalazi na benzinskim stanicama svede na minimum. To je, prvenstveno, zbog povećanja bezbednosti kako zaposlenih, tako i potrošača.

Naime, na benzinskim stanicama NIS-a, pored najsavremenijih tehničkih i bezbednosnih sredstava zaštite na objektima, postoje i takozvane „drop kase“ za gotovinu, kojima ne mogu da pristupe ni zaposleni, niti posetioci objekta, pojašnjavaju iz NIS-a.

Orijentacija na smanjenje gotovine

Takođe, NIS je proteklih godina radio u velikoj meri na uvođenju brojnih usluga koje smanjuju potrebu plaćanja goriva, roba i usluga gotovim novcem, poput opcija bezgotovinskog i kartičnog plaćanja, kao i instant plaćanja uz pomoć mobilnih telefona. Sve ove aktivnosti dovele su do značajnog smanjenja cirkulacije gotovine i imale su za posledicu da se u svakom trenutku na NIS benzinskim stanicama nalaze minimalne raspoložive količine gotovine.

Kao kompanija koja izuzetno brine o bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, NIS je pružio svu neophodnu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u vezi sa pomenutim razbojništvom i nastaviće da sarađuje sa nadležnim državnim organima u rasvetljavanju svih aspekata ovog slučaja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti