NIS u ekološke projekte Zajednici zajedno 2021. ulaže 107,5 miliona dinara

NIS u ekološke projekte Zajednici zajedno 2021. ulaže 107,5 miliona dinara

Vodeći se nacionalnim prioritetima u domenu smanjenja zagađenja vazduha i uređenja javnih parkovskih površina na inovativan ekološki način, ovogodišnji ciklus programa Zajednici zajedno NIS realizuje u saradnji sa resornim ministarstvima – Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije. U ovogodišnji program Zajednici zajedno 2021. biće uloženo107,5 miliona dinara.

Kako bi odgovorila na potrebe zajednice čiji je deo, kompanija NIS je u 2021. godini svoj program Zajednici zajedno usmerila na oblast ekologije i zaštite životne sredine.

Sa ukupno 107,5 miliona dinara podržano je 29 projekata u 12 gradova i opština širom Srbije. Program se sprovodi u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

Rezultati konkursa, odnosno spisak podržanih projekata, objavljeni su na veb stranici https://www.nis.eu/zajednici-zajedno/. Kao i na sajtovima gradova i opština učesnica programa.

Ekologija – javni interes

Vodeći se nacionalnim prioritetima u domenu smanjenja zagađenja vazduha i uređenja javnih parkovskih površina na inovativan ekološki način, ovogodišnji ciklus programa Zajednici zajedno NIS realizuje u saradnji sa resornim ministarstvima – Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije. Odabrani projekti usmereni su na zamenu kotlova, smanjenje zagađenja, unapređenje energetske efikasnosti, solarnu energiju i uređenje javnih parkovskih površina. Sve u cilju očuvanja životne sredine na ekološki efikasniji način. Kako je i javni interes za očuvanje životne sredine na izuzetno visokom nivou, podrška ovoj temi u domenu društvene odgovornosti kompanije NIS je od izuzetnog značaja.

Svakodnevno se suočavamo sa savremenim načinom života koji je u velikoj meri doprineo disbalansu između urbanog i prirodnog. To zahteva aktivno delovanje na polju ponovnog uspostavljanja ravnoteže za život u skladu sa prirodom. Upravo ovo je jedan od razloga da fokus ulaganja kompanije NIS ove godine bude na unapređenju energetske i ekološke infrastrukture ustanova obrazovanja, zdravlja, kulture, sporta koje su od značaja za sve građane lokalnih zajednica obuhvaćenih Programom.

Do sada realizovano više od 1.000 projekata

Osluškujući potrebe okruženja, kompanija NIS kontinuirano ulaže u oblasti od značaja za razvoj i osnaživanje zajednica u kojima posluje. I od 2009. godine sprovodi program društvene odgovornosti Zajednici zajedno. Kroz ovaj program, koji NIS sprovodi u partnerskim gradovima i opštinama, realizovano je više od 1.000 projekata vrednih 1,4 milijardu dinara. Oni su unapredili život zajednice u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta i socijalne zaštite.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti