NIS uručio poklon pakete prvorođenim bebama na Badnji dan

Da je kompanija NIS tokom 2022. godine bila potpuno posvećena temi unapređenja reproduktivnog zdravlja, kao i povećanju nataliteta u našoj zemlji, govori i činjenica da je u okviru kampanje Da se nove nade rode ukupno podržano 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji. Pod okriljem nacionalne kampanje Da se nove nade rode provorođenim bebama u Kruševcu poklon paketi su uručeni na Badnji dan.

Kompanija NIS je pod okriljem nacionalne kampanje Da se nove nade rode uručila 225 poklon paketa za bebe koje su se prve rodile u 2023. godini u  porodilištima u 15 gradova širom Srbije. Imajući u vidu da je porodilište Opšte bolnice u Kruševcu jedna od ustanova koje su obuhvaćene ovom novogodišnjom akcijom, novim nadama je u znak dobrodošlice na Badnji dan uručeno 15 poklon paketa za provorođene bebe u ovom gradu.

Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, takođe je dobilo i po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu. Veliki doprinos ovoj prazničnoj akciji dali su i članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu, a koje su takođe uručene mamama i bebama prilikom izlaska iz porodilišta. Pored toga, volonteri su se angažovali da pokloni na vreme stignu do odabranih porodilišta.

Uručenju poklona u Kruševcu prisustvovali su dr Blagoje Milovanović, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice u Kruševcu i Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS.

Doktor Blagoje Milovanović je zahvalio kompaniji NIS na poklonima koji su uručeni u kruševačkom porodilištu.

„Mame i bebe se osećaju dobro i spokojno, uskoro će krenuti kući. Želim da se zahvalim u njihovo ime i poželim im sve najbolje“, rekao je načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice Kruševac.

Stefan Despotović, direktor Centra za odnose s javnošću NIS-a, rekao je da je podrška zajednici jedan od prioriteta kompanije.

Strateški program podrške lokalnim zajednicama

„Kompanija NIS je od 2009. godine započela strateški program podrške lokalnim zajednicama širom Srbije i iza nas je više od hiljadu uspešnih projekata u kojima su izgrađene i rekonstruisane brojne bolnice, ambulante, škole, dečja igrališta…Ove i prošle godine u fokusu su projekti podrške povećanju nataliteta i reproduktivnom zdravlju i sada smo u Kruševcu upravo iz tog razloga. Kruševac je jedan od 15 gradova u Srbiji u kojima smo podelili paketiće prvorođenim bebama u 2023. godini. Meni je veliko zadovoljstvo što mogu da budem ovde u ime kompanije NIS, ali i kao Kruševljanin koji je u svoj grad doneo ovu donaciju“, naveo je Despotović.

Da je kompanija NIS tokom 2022. godine bila potpuno posvećena temi unapređenja reproduktivnog zdravlja, kao i povećanju nataliteta u našoj zemlji, govori i činjenica da je u okviru kampanje Da se nove nade rode ukupno podržano 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji.

Od toga je, samo u okviru društveno odgovornog programa Zajednici zajedno, kompanija NIS donirala 118,5 miliona dinara u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. Donirana sredstva usmerena su za nabavku savremene opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje. Pored toga, kompanija je podržala osam porodilišta u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za ove ustanove obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme. Na taj način NIS je dao svoj doprinos temi od nacionalnog značaja – da nam se u narednim godinama rodi što više novih nada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti