Siemens Gamesa proizveo lopatice vetroturbina koje mogu da se recikliraju

Norvežani hoće da grade vetroparkove u Srbiji

Potpredsednik kompanije NBT Magnus Johansen rekao je tokom današnjeg razgovora sa srpskom ministarkom energetike zoranom Mihajlović da je ova norveška kompanija, sa iskustvom na projektima vetroelektrana u Norveškoj, Ukrajini i NR Kini, veoma zainteresovana za ulaganje u Srbiju i da se priključila projektima vetroelektrana koje je započela kompanija Vind vižn.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima norveške kompanije NBT o investicijama u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji.

„Srbija je donela novi zakonski okvir u oblasti energetike, uključujući prvi poseban Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije. Želimo da privučemo kvalitetne investicije u ovoj oblasti i da se projekti efikasno realizuju jer je oblast obnovljivih izvora energije veoma važna za Srbiju, kao zemlju u energetskoj tranziciji”, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednik kompanije NBT Magnus Johansen rekao je da je ova kompanija, sa iskustvom na projektima vetroelektrana u Norveškoj, Ukrajini i NR Kini, veoma zainteresovana za ulaganje u Srbiju i da se priključila projektima vetroelektrana koje je započela kompanija Vind vižn.

Ambasador Norveške Jern Jelstad rekao je da se nada da će Norveška i norveške kompanije, koje imaju veliko iskustvo, biti još prisutnije u Srbiji i da će imati značajniju ulogu u razvoju i modernizaciji energetskog sektora u Srbiji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti