Novi kotao za grejanje za vrtić Kolibri

Podršku gradu Čačku, koja traje već deceniju, kompanija NIS nastavlja ulaganjem u nabavku novog kotla za vrtić Kolibri. Uvođenje gasa je podiglo energetsku efikasnost celog objekta i daje dobre uslove za boravak dece u ovom vrtiću.

Nastavlјajući sa brigom o zajednici, a posebno njenim najmlađim članovima kompanija NIS realizovala je još jedan važan projekat. Vrtić Kolibri, koji je sastavni deo Predškolske ustanove Moje detinjstvo u Čačku, uz pomoć kompanije NIS i Grada Čačka, dobio je novi kotao za grejanje. Time je ova ustanova prešla na energetski efikasniji i ekološki prihvatlјiviji sistem grejanja, budući da je prethodni kotao na lož ulјe zamenjen savremenim kotlom na gas.

Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 8,8 miliona dinara, od kojih je kompanija NIS u okviru programa Zajednici zajedno obezbedila osam miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbedio Grad Čačak. Od sada i ovaj objekat u okviru Predškolske ustanove Moje detinjstvo koristi ekološki prihvatlјiviji način grejanja. Takođe, zamenom prethodnog kotla ostvaruje se ušteda u troškovima grejanja do 50 odsto, smanjuje se emisija štetnih gasova, što sveukupno ima pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine i neposrednog okruženja u kojem borave deca.

Decenija saradnje Čačka i NIS-a

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka je na svečanosti povodom završetka projekta rekao da Grad već godinama uspešno i aktivno sarađuje sa NIS-om „na ponos svih građana Čačka“.

„Ono na čemu radimo je da u budućnosti naši zajednički projekti budu još snažniji. NIS ove godine opredelјuje još više novca za naš Grad na konkursu koji traje do 8. septembra. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane obrazovne ustanove da konkurišu. Posebna zahvaljujemo NIS-u zbog ogromne energija koju nam kompanija pružaj, što čini da kvalitet života u našem gradu bude mnogo bolјi. Uveren sam da ćemo u budućnosti biti još bolјi partneri“, rekao je Todorović.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a rekao je da kompanija već duže od 10 godina sarađuje sa Gradom Čačkom u okviru programa Zajednici zajedno.

„Iza nas je niz lepih projekata koje smo realizovali zajedno sa lokalnom samoupravom. U ovom projektu uspeli smo da spojimo naša dva glavna pravca podrške – očuvanje životne sredine i podrška mladima. Želeo bih da zahvalim Gradu Čačku i građanima na toj uspešnoj saradnji i partnerskom odnosu koji nama mnogo znači. NIS je ponosan na odnos koji smo uspeli zajedno da ostvarimo. Pokušaćemo to da sačuvamo i unapredimo za buduće projekte. Mi u budućnost gledamo sa optimizmom“, naveo je Smirnov.

Mališani u vrtiću uče kako čuvati životnu sredinu

Suzana Simeunović, direktorka Predškolske ustanove Moje detinjstvo istakla je dobru saradnju sa kompanijom NIS i gradskom upravom na zameni sistema grejanja u vrtiću i zaštiti životne sredine.

„Ako radimo sa decom na teme zaštite vode i vazduha, onda moramo da dajemo i primer kako i na koji način možemo i u našem neposrednom okruženju, gde boravi 150 mališana, da radimo na tome da vazduh bude čistiji. Tako smo, zajedno sa Gradom Čačkom, radili na unapređivanju energetske efikasnosti naše ustanove. Uvođenje gasa je podiglo energetsku efikasnost celog objekta i daje dobre uslove za boravak dece u našem vrtiću“, rekla je Suzana Simeunović. Kompanija NIS kroz različite društveno odgovorne projekte već godinama ulaže u unapređenje kvaliteta života građana širom Srbije.

U okviru svog vodećeg programa društvene odgovornosti Zajednici zajedno u prethodnih 15 godina uloženo je više od 1,6 milijardi dinara u više od 1.000 projekata od značaja za razvoj nauke i obrazovanja, javnog zdravlјa i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Kompanija NIS i Grad Čačak su partneri u okviru programa Zajednici zajedno već deceniju unazad, tokom koje je realizovano 44 projekta u koje je komapnija NIS investirala 80 miliona dinara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti