Novi terminal NIS-a za derivate u BiH

G Petrol, zavisno društvo NIS-a u BiH otvorio je naftni terminal u Zenici, uvećavajući tako kapacitete za odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu.

Kompanija G Petrol, zavisno društvo Naftne industrije Srbije, dodatno je uvećala kapacitete za skladištenje dizela u centralnom delu Bosne i Hercegovine, otvarajući terminal u Zenici, čija je zapremina tri miliona litara, piše Klix.ba.

Terminal u Zenici ima zapreminu od tri miliona litara i omogućava odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu. Naime, železnicom je nedavno prvi put stigla kompozicija cisterni kojom je dopremljeno 1,7 miliona litara za Terminal u Zenici. Time je omogućeno urednije snabdijevanje kupaca većim količinama goriva vrhunskog kvaliteta.

Prema rečima Srđana Peševića, direktora G Petrola, promet u veleprodaji je u stalnom porastu, tako da je proširenjem skladišnih kapaciteta povećana količina dizela u ponudi za veleprodajne kupce, ali korist imaju i potrošači u maloprodaji.

„Iako je dizel, koji se trenutno nalazi u Terminalu, namenjen prvenstveno za veleprodaju, u slučaju nepredviđenih situacija, mi imamo dovoljne količine da snabdemo svoje maloprodajne objekte u BiH i tako omogućimo nesmetano snabdevanje svih naših kupaca“, pojasnio je Pešević.

Transport naftnih derivata železničkim cisternama je jedan od najpovoljnijih vidova transporta, kojim se smanjuje čekanje na granici, a distributer nije limitiran dnevnim količinama na utovaru.

Pored terminala u Zenici, G Petrol raspolaže terminalima u Srebreniku i u Popovima u Republici Srpskoj, zapremine 1,7 miliona litara. Gorivo zadovoljava sve BAS standarde vrhunskog kvaliteta, a trenutno je na terminalima u ponudi Euro dizel 10 ppm zimskog kvaliteta.

Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice u BiH čini mreža od 42 moderno opremljena maloprodajna objekta koja na teritoriji BiH, pored standardnih derivata vrhunskog kvaliteta, ekskluzivno prodaju premium G-Drive derivate.

Gazprom benzinske stanice, kao premium brend, posetiocima pružaju i brojne pogodnosti: od odmora u kafićima uz osveženja i tople napitke, preko širokog asortimana premium proizvoda do korištenja besplatnog interneta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.