Novi terminal NIS-a za derivate u BiH

G Petrol, zavisno društvo NIS-a u BiH otvorio je naftni terminal u Zenici, uvećavajući tako kapacitete za odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu.

Kompanija G Petrol, zavisno društvo Naftne industrije Srbije, dodatno je uvećala kapacitete za skladištenje dizela u centralnom delu Bosne i Hercegovine, otvarajući terminal u Zenici, čija je zapremina tri miliona litara, piše Klix.ba.

Terminal u Zenici ima zapreminu od tri miliona litara i omogućava odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu. Naime, železnicom je nedavno prvi put stigla kompozicija cisterni kojom je dopremljeno 1,7 miliona litara za Terminal u Zenici. Time je omogućeno urednije snabdijevanje kupaca većim količinama goriva vrhunskog kvaliteta.

Prema rečima Srđana Peševića, direktora G Petrola, promet u veleprodaji je u stalnom porastu, tako da je proširenjem skladišnih kapaciteta povećana količina dizela u ponudi za veleprodajne kupce, ali korist imaju i potrošači u maloprodaji.

„Iako je dizel, koji se trenutno nalazi u Terminalu, namenjen prvenstveno za veleprodaju, u slučaju nepredviđenih situacija, mi imamo dovoljne količine da snabdemo svoje maloprodajne objekte u BiH i tako omogućimo nesmetano snabdevanje svih naših kupaca“, pojasnio je Pešević.

Transport naftnih derivata železničkim cisternama je jedan od najpovoljnijih vidova transporta, kojim se smanjuje čekanje na granici, a distributer nije limitiran dnevnim količinama na utovaru.

Pored terminala u Zenici, G Petrol raspolaže terminalima u Srebreniku i u Popovima u Republici Srpskoj, zapremine 1,7 miliona litara. Gorivo zadovoljava sve BAS standarde vrhunskog kvaliteta, a trenutno je na terminalima u ponudi Euro dizel 10 ppm zimskog kvaliteta.

Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice u BiH čini mreža od 42 moderno opremljena maloprodajna objekta koja na teritoriji BiH, pored standardnih derivata vrhunskog kvaliteta, ekskluzivno prodaju premium G-Drive derivate.

Gazprom benzinske stanice, kao premium brend, posetiocima pružaju i brojne pogodnosti: od odmora u kafićima uz osveženja i tople napitke, preko širokog asortimana premium proizvoda do korištenja besplatnog interneta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti