Novo američko postrojenje za preradu sira proizvodiće biogas

Američka kompanija za proizvodnju sira planira da izgradi novu fabriku za preradu sira i proteina surutke i proizvodi biogas. Cilj američkih farmi je da do 2050. postignu nulu emisija u mlečnoj industriji.

Američka kompanija za proizvodnju sira u Dodge City-u državi Kanzas planira da izgradi novu fabriku za preradu sira i proteina surutke i uz to proizvodi biogas.

Kompanija Hilmar Cheese, osnovana 1984. godine, jedan je od najvećih svetskih proizvođača sira i proizvoda od surutke. Očekuje se da će novi objekat otvoriti 247 novih radnih mesta i predstavlja 460 miliona dolara kapitalnih investicija. Procenjuje se da će projekat doneti dodatnih 550 miliona dolara kapitalnih investicija i 750 novih radnih mesta u krugu od 50 milja od Dodge City-ja do kraja 2023. godine.

Novi objekat će predstaviti održiva rešenja. Kompanija za proizvodnju sira Hilmar izjavila je da se ponosi održivom praksom i usvojila je američku obavezu upravljanja mlekom i cilj da do 2050. postigne nulu emisija u mlečnoj industriji.

Inovacioni centar za mlekarstvo u SAD-u predstavio je Neto nula inicijativu (Net Zero Initiative), čiji je cilj da pomogne američkim farmama mleka svih veličina i geografskih područja da primene nove tehnologije i usvoje ekonomski isplative prakse.

„Jedna od najvećih prednosti kako kompanije Hilmar Cheese, a tako i grada Dodge City-ja je zajednička priroda naših napora u održivosti. Oni se neprekidno zalažu za to da budu zaštitari životne sredine, a kroz ovo obostrano korisno partnerstvo, moći ćemo dalje da koristimo našu otpadnu vodu za navodnjavanje useva i proizvodnju biogasa“, rekao je Nick Hernandez, gradski menadžer.

Guverner Laura Kelli je prokomentarisala: „Naša prvoklasna radna snaga i centralna lokacija čine Kanzas jednim od najboljih mesta u zemlji za poslovanje. Sjajno je videti još jednog velikog proizvođača hrane, poput Hilmara, da je odao poverenje našoj državi i Dodge City-u za svoj najnoviji objekat.

Izvor: Bioenergy Insight

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti