NIS i Kanjiža zajedno ulažu u decu

Kompanija NIS podržala je obnovu tri dečja igrališta u naselјima opštine Kanjiža. Naredne godine NIS i opština Kanjiža sarađivaće u oblasti obrazovanja. U okviru Zajednici zajedno NIS je u Kanjiži realizovao 98 projekata vrednih više od 76 miliona dinara.

Nastavlјajući da brine o zajednici u kojoj posluje, kao i o dobrobiti njenih članova, kompanija NIS podržala je obnovu tri dečja igrališta u naselјima opštine Kanjiža. Ovaj projekat, vredan dva miliona dinara, realizovan je u saradnji sa Udruženjem građana LandART iz Kanjiže.

Zahvalјujući ovoj donaciji kompanije NIS, gotovo 1000 mališana iz naselјa Male Pijace, Horgoš i Velebit dobili su nove bezbedne elemente na svojim igralištima, gde će imati priliku da stvaraju nove uspomene i uživaju u igri i razonodi sa svojim vršnjacima.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, istakao je značaj saradnje sa kompanijom NIS.

„Nadam se da ćemo još dugo imati zajednički program i zajedničke akcije u vezi sa razvojem naše opštine. Danas imamo posebnu čast i mogućnost da dobijemo još dva miliona dinara kao posebnu donaciju od kompanije- Zahvalјujemo na tome. Mi imamo 13 naselјa a u tri ćemo sada imati obnovlјeno igralište. Naša deca su naša budućnost. Ako se oni dobro osećaju u našoj sredini, zajednici, opštini, onda se nadamo da će ovde ostati“, rekao je Fejstamer tokom obilaska igrališta u Malim Pijacama.

U planu saradnja u oblasti obrazovanja

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a kazao je da su do sada u opštini Kanjiža zajednički realizovani brojni značajni projekti u korist građana i da će se saradnja nastaviti.

„Hteo bih da zahvalim građanima opštine Kanjiža na tome što nas doživlјavaju kao partnere i svoje prijatelјe, što omogućavaju NIS-u da uspešno posluje na ovim prostorima. Mi ćemo, kao društveno odgovorna kompanija, učiniti sve što je do nas da još više učvrstimo taj odnos, da i dalјe pobolјšavamo tu saradnju. U sledećoj godini NIS i opština Kanjiža sarađivaće u oblasti obrazovanja. Uložićemo sredstva u našu decu, jer je slogan NIS-a Budućnost na delu. A ta budućnost su naša deca“, istakao je Smirnov.

Atila Šafranj, predstavnik Udruženja građana LandART zahvalio je kompaniji NIS na podršci.

„Zahvalјujemo se Naftnoj industriji Srbije koja je i ove godine donirala sredstva iz kojih smo uspeli da na teritoriji Opštine Kanjiža obnovimo tri igrališta – u Horgošu, Velebitu i u Malim Pijacama. Od dobijenih sredstava trudili smo se da nabavimo ne samo atraktivne, već i bezbedne elemente, tako da ono što je ugrađeno i postavlјeno na ovom igralištu ima sve bezbednosne sertifikate. Posla imamo još puno. Iskreno se nadam da ćemo i ubuduće imati prilike da sarađujemo sa NIS-om. A što se tiče rezultata dovolјno je samo da pogledate lica ovih mališana koji su oko nas“, izjavio je Šafranj.

Eko park za zdravu zajednicu

Kompanija NIS već godinama ostvaruje uspešnu saradnju sa opštinom Kanjiža. Između ostalog, ova opština je partner kompanije NIS i u okviru društveno odgovornog programa Zajednici zajedno od samog njegovog osnivanja, 2009. godine. Samo u okviru ovog programa u Kanjiži je u realizaciji 98 projekata uloženo više od 76 miliona dinara. Pored obnove dečjih igrališta u tri naselјa opštine Kanjiža putem direktne donacije, kompanija NIS je u okviru programskog ciklusa Zajednici zajedno 2021. godine iznosom od pet miliona dinara podržala projekat Eko park za zdravu zajednicu. Tada su mališani sa teritorije opštine Kanjiža dobili prvi eko park, opremlјen inovativnim parkovskim elementima i solarnim osvetlјenjem, koji je oplemenjen i autohtonim vrstama bilјaka. Ove godine programski ciklus Zajednici zajedno takođe je usmeren na decu i mlade, odnosno na unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Za opštinu Kanjiža kompanija NIS je u okviru aktuelnog konkursa programa Zajednici zajedno, obezbedila sredstva u iznosu od osam miliona dinara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti