Energenata će biti

Od 1. februara struja u Srbiji će poskupeti za 3,4%

Savet AERS-a odobrio je zahtev EPS-a da struja za domaćinstva i male kupce od 1. februara 2021. godine poskupi 3,4 odsto u odnosu na sadašnju prosečnu cenu.

Od 1. februara 2021. godine za 3,4 odsto će poskupeti struja, u odnosu na sadašnju prosečnu cenu električne energije, koju Elektroprivreda Srbije isporučuje kao garantovani snabdevač domaćinstvima i malim kupcima.

Na zahtev energetskog subjekta JP EPS Beograd, Savet Agencije za energetiku je na danas održanoj sednici dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje, saopštila je Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS).

Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda iznosi, bez poreza i taksi, 7,867 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 3,4%.

Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se počev od 1. februara 2021. godine.

I nakon ove korekcije, prve od novembra 2019. godine, cena električne energije u Srbiji i dalje je značajno niža od cena u zemljama regiona i Evrope.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti