Odluka akcionara o načinu isplate dividende za 2021. godinu

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) trebalo bi da na vanrednoj skupštini 21. septembra razmatraju predlog odluke o isplati dividende za 2021. godinu.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obavestila je svoje deoničare da će 21. septembra biti održana XXVII vanredna skupština akcionara.

Kako su precizirali, akcionari će razmatrati samo jednu tačku dnevnog reda, predlog za isplatu dividende te državne energetske kompanije za 2021. godinu.

Država trenutno poseduje 98,5430 odsto ove firme, dok EPCG ima 0,1003 odsto sopstvenih akcija u njoj, a vlasnici preostalih 1,3567 odsto su šest fizičkih lica koji se kriju iza dva zbirna kastodi računa.

Podsećamo, Vlada je početkom juna usvojila informaciju o uplati dela profita privrednih društava u većinskom vlasništvu države, u budžet i to u iznosu od 30 odsto za 2021, odnosno 70 odsto za 2022. godinu. Iznos za uplatu treba da bude srazmeran udelu vlasništva države.

Iako je rok za tu informaciju iz Ministarstva finansija bio 14. jul, i dalje je neponato koliko državnih preduzeća i na koji način je izvršilo ovu obavezu.

Izvor: banker.me

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti