Otpadne vode

Otpadne vode — problem koji hitno treba rešavati

Problem otpadnih voda u Srbiji, najavljeno je iz vlade, biće rešen realizacijom najvećeg projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija”. O tome kakva je situacija u celoj državi, šta treba uraditi, koliko bi to koštalo i koja je uloga obrazovanja i medija u ovoj oblasti Jelica Putniković u „Energiji Sputnjika” razgovara sa dr Draganom Povrenovićem, profesorom na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

Problem otpadnih voda u Srbiji, najavljeno je iz vlade, biće rešen realizacijom najvećeg projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija”. Otpadne vode su problem koji hitno treba rešavati.

Izgradnja kanalizacije, postrojenja za preradu otpadnih voda iz domaćinstava, ali i rešavanje problema septičkih jama, otpadnih voda iz industrijskih postrojenja, prečišćavanje već zagađenih vodotokova pa i zemljišta obećava. Ali, i do sada smo imali najave zbrinjavanja reka od zagađivača, koji u njih ispuštaju sve i svašta. Međutim, malo toga je učinjeno. Što zbog manjka sredstava, što zbog nebrige nadležnih. A nikako se ne sme zanemariti ni bahatost zagađivača — i građana i privrede.

Zato projekat „Čista Srbija” obećava.

Poduži je spisak šta sve treba uraditi. Sve, naravno, zavisi od stanja infrastrukture, količina otpadnih voda, koje treba zbrinuti, neophodnim postrojenjima za prečišćavanje… Država je najavila da će ovaj projekat biti rađen u saradnji sa kineskim investitorom. Za početak u 14 lokalnih samouprava.

O tome kakva je situacija u celoj državi, šta treba uraditi, koliko bi to koštalo i koja je uloga obrazovanja i medija u ovoj oblasti Jelica Putniković u „Energiji Sputnjika” razgovara sa dr Draganom Povrenovićem, profesorom na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti