Kustendorf koncert

Ove godine u Drvengradu Kustendorf koncert

Ove godine će se muzički festival Emira Kusturice i Gaspromnjefta održati u onlajn formatu, 28. septembra kao Kustendorf koncert. Sviraće The No Smoking Orchestra a mladih muzičara iz Srbije i Rusije će njihove pesme izvesti na lokacijama širom Mokre Gore.

Od 2013. godine svakog leta se u organizaciji svetski poznatog reditelja Emira Kusturice, uz podršku Gaspromnjefta u etnoselu Drvengrad održava festival ruske klasične muzike Kustendorf Klasik (Kustendorf Classic). Mladi muzičari iz Srbije i Rusije se takmiče u veštini izvođenja ruske klasične muzike. Takmičari za glavnu nagradu festivala – Zlatnu matrjošku su podeljeni u dve starosne kategorije.

Pored takmičenja, mladi talenti stiču neprocenjivo iskustvo učeći od renomiranih gostiju festivala, slavnih virtuoza iz celog sveta.

Bez obzira na pandemiju korona virusa, festivalska tradicija će biti nastavljena. Festival Kustendorf Klasik promeniće ove godine format u Kustendorf Concert (Kustendorf koncert). Biće to neobična sinteza svirke all stars i mladih muzičara.

Naime, na pozornici Drvengrada, Emir Kusturica i njegova grupa The No Smoking Orchestra izvešće svoje hitove. Koncert će obogatiti i nastupi mladih muzičara iz Srbije i Rusije. Oni će, u do sada nikada čutim aranžmanima i na neobičnim lokacijama širom Mokre Gore, takođe svirati pesme The No Smoking Orchestra.

Uz Emira i The No Smoking Orchestra, sviraće studenti iz Srbije: Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta).

Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar.

Kustendorf koncert premijerno će moći da se pogleda od 28. septembra na linku  https://kustendorfclassic.online/.

Sve informacije o festivalu, mogu se pogledati na: https://www.facebook.com/kustendorfclassic

 i https://www.instagram.com/kustendorf_classic/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti