Klimatske promene - geoperspektiva

Pakleno proleće 2022.

O tome da li su elementarne nepogode, vrućine u periodima kada im vreme nije, suše i poplave rezultat klimatskih promena ili je globalno zagrevanje samo o jedna od mena na planeti Zemlji u današnjoj emisiji Jelica Putniković razgovara sa meteorologom, Nedeljkom Todorovićem.

Pored svih geopolitičkih tema, koje su obeležile proleće 2022. godine epitet „pakleno“ može se pripisati i vremenskim prilikama – bolje rečeno, neprilikama. Jer, na primer, u Španiji je tokom vikenda izmereno 40 stepeni Celzijusa.

Istovremeno, vremenske nepogode su zadesile mnoge delove i Evrope i Sveta.

Sve ovo ponovo u javnosti budi priče o klimatskim promenama. Mediji su puni, često samozvanih, stručnjaka i analitičara koji prognoziraju još veću pošast.

Svakako je veoma dobro da se mnogo više brige o ponašanju čoveka posveti zaštiti životne sredine. Jer, evidentan je popriličan nemar, čak bahatost ljudi prema prirodi.

O tome da li su elementarne nepogode, vrućine u periodima kada im vreme nije, suše i poplave rezultat klimatskih promena ili je globalno zagrevanje samo o jedna od mena na planeti Zemlji u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa meteorologom, Nedeljkom Todorovićem.

Mada meteorolozi nerado govore o dugoročnim prognozama gospodina Todorovića ćemo pitati i kakvo nam leto predstoji, koliko ledenoj zimi da se nadamo…

Emisiju možete poslušati ovde.

Emisiju možete pogledati ovde.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

06. jul 2022