Klimatske promene - geoperspektiva

Pakleno proleće 2022.

O tome da li su elementarne nepogode, vrućine u periodima kada im vreme nije, suše i poplave rezultat klimatskih promena ili je globalno zagrevanje samo o jedna od mena na planeti Zemlji u današnjoj emisiji Jelica Putniković razgovara sa meteorologom, Nedeljkom Todorovićem.

Pored svih geopolitičkih tema, koje su obeležile proleće 2022. godine epitet „pakleno“ može se pripisati i vremenskim prilikama – bolje rečeno, neprilikama. Jer, na primer, u Španiji je tokom vikenda izmereno 40 stepeni Celzijusa.

Istovremeno, vremenske nepogode su zadesile mnoge delove i Evrope i Sveta.

Sve ovo ponovo u javnosti budi priče o klimatskim promenama. Mediji su puni, često samozvanih, stručnjaka i analitičara koji prognoziraju još veću pošast.

Svakako je veoma dobro da se mnogo više brige o ponašanju čoveka posveti zaštiti životne sredine. Jer, evidentan je popriličan nemar, čak bahatost ljudi prema prirodi.

O tome da li su elementarne nepogode, vrućine u periodima kada im vreme nije, suše i poplave rezultat klimatskih promena ili je globalno zagrevanje samo o jedna od mena na planeti Zemlji u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa meteorologom, Nedeljkom Todorovićem.

Mada meteorolozi nerado govore o dugoročnim prognozama gospodina Todorovića ćemo pitati i kakvo nam leto predstoji, koliko ledenoj zimi da se nadamo…

Emisiju možete poslušati ovde.

Emisiju možete pogledati ovde.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti