Pet država forimira savez protiv Rusije

Kako bi se oslobodile ruske zavisnosti u lancu snabdevanja nuklearnim gorivom, pet zemalja je napravilo sporazum.

Nedavno je pet velikih zemalja sklopilo savez, a to su Velike Britanija, SAD-a, Kanada, Japan i Francuska da bi na sve moguće načine izbacile Rusiju (Vladimira Putina) sa međunarodnog tržišta nuklearnom energijom.

Kao deo sporazuma, pet zemalja će koristiti sopstvene nuklearne resurse da „podrivaju rusku kontrolu nad lancima snabdevanja“.

Takođe će podržati „stabilno snabdevanje gorivima za današnje potrebe, kao i garantovati stabilan i bezbedan razvoj i korišćenje goriva za buduće napredne reaktore”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Oni su istakli da će ovaj sporazum poslužiti kao osnova da se Putin (Rusija) potpuno izbaci sa nukleranog tržišta goriva i da se što pre preseče drugi način finansiranja njihovog varvarskog napada na Ukrajinu i suštinski ostavi Rusija na hladnom.

„Velika Britanija je u samom centru globalnih napora da podrži Ukrajinu, pobedi Putin i osigura da on ili bilo ko poput njega više ne mogu da pomisle da mogu da drže svet u otkupu za svoju energiju“, rekao je Grant Šaps, državni sekretar za energetsku bezbednost Velike Britanije.

Izvor: Klix

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti