Petrol počinje da naplaćuje punjenje električnih vozila

Posle sedam godina besplatnog punjenja, Petrol od ponedeljka, 15. februara uvodi naplatu korišćenja njihovih električnih punjača. Iz slovenačke kompanije najavljuju dalji razvoj i širenju infrastrukture za električno punjenje u region - do 2025. godine žele da instalira više od 1.300 električnih punionica u Sloveniji i širem regionu.

Nakon sedam godina besplatnog punjenja strujom električnih automobile slovenačka energetska kompanija Petrol počet će od ponedeljka, 15. februara, da naplaćuje korišćenje njihovih punjača za električna vozila.

Kompanija je saopštila da je to važan korak za dalji razvoju i širenje infrastrukture za punjenje električnih automobila u regionu, dodajući da namerava da instalira više od 1.300 punionica do 2025. godine, prenosi agencija STA.

Za vozače koji pune vozila na punjačima snage do 22 kilovata cena će biti 25 centi po kilovat satu. Korisnici će uslugu plaćati putem Petrolovocg sistema OneCharge, na bazi količine potrošene energije, a ne vremenskog trajanja punjenja.

Petrol upravlja najvećom mrežom stanica za punjenje elektičnih vozila u Sloveniji i duž granice sa Austrijom, koja, prema podacima sa veb sajta kompanije, broji više od 100 lokacija.

Do sada, Petrol je naplaćivao samo korišćenje stanica za brzo punjenje, prenose slovenački mediji.

Frima Elektro Ljubljana je prva u Sloveniji uvela naplatu usluge punjenja e-vozila u maju 2019. godine. Korisnicima je naplaćivala cenu na osnovu količine i trajanja punjenja.

Iz Petrola ističu da njihovi ambiciozni ciljevi zahtevaju stalni razvoj i posledično velika ulaganja.

„Mnoge naše stanice za punjenje već se napajaju čistom energijom iz obnovljivih izvora, a mi stalno širimo svoju mrežu na punionicama u inostranstvu, sve sa jasnim ciljem da ostvarimo viziju kompanije da postane integrisani partner u energetskoj tranziciji“, objasnio je šef održive mobilnosti Petrola Bezol Tadej Smogavec.

Na polju mobilnosti, grupa Petrol se fokusira na dva segmenta. Prvi se odnosi na infrastrukturu za punjenje, što podrazumeva uspostavljanje, upravljanje i održavanje infrastrukture za punjenje električnih vozila i pružanje usluga punjenja. Drugi segment predstavljaju usluge mobilnosti, kao što su iznajmljivanje, elektrifikacija voznog parka i usluge upravljanja voznim parkom, saopštila je kompanija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti