Pilot postrojenje za pretvaranje CO2 u tečnu fazu

Pilot postrojenje za pretvaranje CO2 u tečnu fazu

Hitachi Zosen Inova i švajcarska firma CO2 Energie AG sarađuju u pilot projektu za odvajanje i pretvaranje gasa u tečnu fazu obnovljivog ugljen-dioksida u postojećem postrojenju na biogas.

Švajcarska kompanija CO2 Energie AG naložila je kompaniji Hitachi Zosen Inova izgradnju dela postrojenja za odvajanje i pretvaranje gasa u tečnu fazu obnovljivog ugljen-dioksida u postojećem postrojenju na biogas.

Ovim pilot projektom obnovljivi nusproizvod biće stavljen na raspolaganje u industrijske svrhe. Tako će se izbeći upotreba fosilnog ugljen-dioksida i doprineće se globalnim naporima za zaštitu klime i dekarbonizaciju.

Postrojenje za biogas na postojećoj lokaciji, do sada je proizvodilo biogas, koji je nadograđen u biometan za dovod u regionalnu mrežu prirodnog gasa.

Proces uključuje odvajanje ugljen-dioksida u biogasu od metana. U budućnosti će nova instalacija hvatati i pretvarati CO2 u tečnu fazu iz procesa nadogradnje gasa za upotrebu, kao proizvodnog gasa u različitim industrijskim primenama.

Postrojenje za pretvaranje iz gasovite faze u tečnu imaće kapacitet prerade od 4.000 t/a CO2. Pored efikasnog korišćenja ugljen-dioksida, projekat doprinosi zameni fosilnog CO2.

Hitachi razvija fabriku kao kompaktnu kontejnersku konstrukciju. Postrojenje će produkte gasa visoke čistoće pretvarati u tečnu fazu CO2 i ubrizgati ga u rezervoare za skladištenje.

Nadogradnja postojećih postrojenja na biogas sa ukapljivanjem (pretvaranje gasne faze u tečnu fazu) CO2 je pionirski projekat za operatere postrojenja. Projekat će biti isplativ i primenjiv u drugim sektorima ekonomije. Biće to zatvoren system kružne (cirkularne) ekonomije.

Hitachijevo odeljenje za obnovljive gasove, takođe, pruža tehnologije za poboljšanje biogasa i samog gasa. To ovu kompaniju čini dobrim partnerom sa bogatim iskustvom u svim poslovim sa gasom, uključujući sveobuhvatnu stručnost u relevantnim interfejsima. Ključna prednost je integrisanje opreme u celokupni koncept.

Izvor: Bioenergy News

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

Tema Konferencije

Dani
Sati
Minuti
Sekunde

17. maj 2023.