nova uredba o kupcu-proizvođaču električne energije

Počela trka za postavljanje solarnih panela

U Užicu je raspisna javni poziv a preduzeća koja žele da učestvuju na Konkursu za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća i ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Potom će biti raspisan javni poziv za domaćinstva.

Grad Užice raspisao je javni poziv za preduzeća koja žele da učestvuju na Konkursu za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća i ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Užica, a ona koja to pravo ostvare mogu koristiti usluge isključivo od firmi izabranih putem ovog konkursa, objavio je Tanjug.

„Cilj ovih mera energetske sanacije ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije jeste unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima u Užicu i okolini. Za realizaciju ovog projekta opredeljena su 4.000.000 dinara”, objasnila je Nada Jovičić članica Gradskog veća.

Projekat traje do juna

Pravo učešća na konkursu imaju sva zainteresovana preduzeća koja ispunjavaju zakonom utvrdjene uslove za obavljanje delatnosti i ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom o sprovođenju mera energetske sanacije i javnom pozivom.

Projekat se realizuje do juna sledeće godine. Konkursnu dokumentaciju privredni subjekti mogu da preuzmu na zvaničnoj internet stranici Grada Užica do 23. decembra.

Biće raspisan i javni poziv za domaćinstva

Kada budu odabrane firme koje će obavljati radove i potpisani sporazumi biće raspisan javni poziv za domaćinstva koja žele da ugrade solarne panele na svoje kuće. To bi, prema očekivanjima, moglo da bude za najkasnije dva meseca.

Izvor: Tanjug

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti