Pumpe u Velikoj Britaniji presušile zbog nestašice vozača

Pod uticajem automobilske industrije – blaži EU 7 standard

Iako je standard Euro 7 trebalo da bude radikalno pooštren, Evropska komisija verovatno neće zahtevati dramatično smanjenje zagađenja koje emituju vozila. Ovakav preokret ocenjuje se kao rezultat lobiranja proizvođača automobila koji su u proteklom periodu bili izuzetno aktivni.

Za dve nedelje, tačnije 9. novembra, napokon bi trebalo da se sazna kako će izgledati konačna verzija Euro 7 standarda koji reguliše ekološke norme izduvnih gasova.

Dosadašnje informacije ukazuju na to da bi zakonska regulativa trebalo da bude radikalno izmenjena i osetno rigoroznija u odnosu na aktuelnu, ali prema najnovijim dokumentima koje je dobio Politico, moguć je i veliki preokret.

Minimiziranje troškova

Prema tom dokumentu, odnosno nacrtu zakona, Evropska komisija verovatno neće da zahteva dramatično smanjenje zagađenja koje emituju automobili.

Kako navodi Politico, komisija je raspravljala o trenutnim geopolitičkim i privrednim okolnostima, ali i inflaciji:

„Euro 7 može stvori neviđeni pritisak na lanac snabdevanja automobilske industrije i smanji pristupačnost za potrošače. Zbog toga idemo na minimiziranje troškova u vezi sa razvijanjem čiste tehnologije motora. Procene bi trebalo da budu minimalne.“

Takav rasplet bi predstavljao veliku pobedu za automobilsku industriju, odnosno proizvođače, koji neće biti prisiljeni na velika ulaganja za smanjenje zagađenja u sledećoj generaciji motora s unutrašnjim sagorevanjem. Ionako se radi o motorima koji bi trebalo da budu ukinuti do 2035. godine.

Usmeravanje na električna vozila

Na istom stanovištu je i izvršni direktor proizvođača automobila Stelantisa Karlos Tavare koji je pre nekoliko dana rekao da bi propise Evro 7 trebalo u potpunosti izbaciti. Zašto? Zato da proizvođači automobila mogu pametnije trošiti novac na nekom drugom mestu.

Naravno, 64-godišnji portugalski biznismen je mislio na razvoj električnih vozila. Prozor mogućnosti postupno se zatvara za ekološki prihvatljivije motore s unutrašnjim sagorevanjem, a glavni stručnjak veruje da je prekasno za dalje prilagođavanje benzinske i dizelske tehnologije.

Nepotreban još jedan korak

„Iz perspektive industrije, nije nam potreban EU7, jer će crpeti resurse koje bi trebalo da trošimo na elektrifikaciju. Trošiti novac na razvoj još jednog koraka za unutrašnje sagorevanje radi sprovodjenja 2028. godine… to nema smisla. Zašto koristiti oskudne resurse za nešto kratkotrajno vreme? Industriji to nije potrebno i kontraproduktivno je“.

Karlos Tavares je rekao i da je EU7 već nekoliko puta odložen– poslednji put prošle nedelje – i da bi ovaj korak trebalo preskočiti jer je automobilska industrija „spremna za elektrifikaciju“.

Izvor: Jutarnji list/Autoklub

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti