Pokrenuta nova linija za teretne vozove između Kine i Evrope

U okviru Inicijative Pojas i put pokrenuta je nova železnička linija između Kine i Evrope. Umesto mesec do dva brodovima roba će ovim putem od međunarodne železničke luke Čengdu u provincijie Sičuan do Sankt Peterburga u Rusiji stizati za 13 dana.

Nova linija teretnih vozova na relaciji Kina-Evropa, koja povezuje grad Čengdu na jugozapadu kineske provincije Sičuan i ruski Sankt Peterburg, počela je sa radom.

Prvi teretni voz na ovoj relaciji krenuo je iz Čengdua u nedelju (22. februara), noseći sredstva potrebna za ključne projekte u okviru Inicijative Pojas i put.

Očekuje se da će voz stići do Sankt Peterburga za 13 dana, što je mnogo brže od jednog do dva meseca, koliko je potrebno za transport brodovima, naveo je zamenik generalnog direktora Čengdu Međunarodne železnice (Chengdu International Railway Service Co.) Vang Veikun.

Broj teretnih vozova između Kina i Evrope u međunarodnoj železničkoj luci Čengdu porastao je za 33,3 odsto tokom Praznika proleća u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopštio je lučki administrativni komitet.

Izvor: Kineski međunarodni radio (CRI)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti