Povećanje nataliteta nacionalni prioritet

Podržavajući nacionalni prioritet - unapređenju reproduktivnog zdravlјa i povećanju nataliteta kompanija NIS je pomogla nabavku je opreme za medicinske ustanove u Novom Sadu. Među nabavlјenom opremom su ginekološka stolica prilagođena pregledu osoba sa invaliditetom, dva maternal i fetal monitora, dva ultrazvučna aparata, kao i CTG apparat. Pored projekta Zajednici zajedno NIS će pokušati da pomogne Novom Sadu da se izbori sa posledicama vremenskih nepogoda.

Nastojeći da pruži punu podršku radu zdravstvenih ustanova u našoj zemlјi, kompanija NIS donirala je 15 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za odelјenja  ginekologije Doma zdravlјa Novi Sad i Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u tom gradu.

Među nabavlјenom opremom su ginekološka stolica prilagođena pregledu osoba sa invaliditetom, dva maternal i fetal monitora, dva ultrazvučna aparata, kao i CTG aparat. Projekat je realizovan u okviru društveno odgovornog programa Zajednici zajedno, koji je kompanija NIS prošle godine sprovela pod sloganom Da se nove nade rode, želeći da doprinese nacionalnom prioritetu – unapređenju reproduktivnog zdravlјa i povećanju nataliteta.

Zahvalјujući novoj opremi omogućeno je unapređenje ginekološko-akušerske dijagnostike, kao i pružanje efikasnije podrške ženama sa invaliditetom, što je od velikog značaja imajući u vidu da se u ginekološkim ambulantama Doma zdravlјa Novi Sad godišnje obavi oko 22.000 pregleda, među kojima su i primarni pregledi u procesu vantelesne oplodnje. Na ovaj način je dodatno smanjena opterećenost ustanova tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, pregledima koji se inače obavlјaju u ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

Zadovolјni zaposleni – zadovoljni korisnici

Povodom nabavke nove opreme Dom zdravlјa Novi Sad Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada ističe da je izuzetno značajna sinergija koju ostvaruju Grad Novi Sad i kompanija NIS.

„Danas svi treba da budemo ponosni na ono što smo videli u Domu zdravlјa na Limanu. Drago mi je što u razgovorima sa zaposlenima koji će raditi na novoj opremi i u novim ordinacijama vidim da su zadovolјni, jer je to klјučno – ako imamo zadovolјne zaposlene, sigurno će i krajnji korisnici biti zadovolјni onim što imaju u svom gradu i svom Domu zdravlјa. Mislim da je program Zajednici zajedno fantastičan program koji se u Novom Sadu realizuje od 2010. godine. Grad je od NIS-a dobio više od 220 miliona dinara za sport, kulturu, obrazovanje, nauku, zaštitu životne sredine i zdravstvo. Sada nastavlјamo dalјe, tu smo da zajedno radimo i napredujemo“, rekao je Đurić.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, istakao je značaj saradnje Novog Sada i kompanije.

„Kao što je zdravlјe nešto najvažnije za svakog od nas, tako je i Grad Novi Sad jedan od najvažnijih gradova za naše poslovanje. Zato bih želeo da vam zahvalim što nas doživlјavate kao partnere, kao prave prijatelјe. A to smo pokazali tokom naše dugogodišnje saradnje. Mnogo projekata je iza nas. Oni vode ka pobolјšanju života građana Novog Sada. Danas smo pričali i o novim pravcima saradnje“, rekao je Smirnov.

Društvenu odgovornost

NIS će u narednom periodu podržati obrazovanje i nauku i uložiti u osnovne i srednje škole i naučne institucije. Smirnov je najavi da će pored projekta Zajednici zajedno NIS pokušati da pomogne Novom Sadu da se izbori sa posledicama vremenskih nepogoda.

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlјa Novi Sad, zahvalio je kompaniji NIS na podršci ovoj ustanovi. „NIS će na taj način pomoći dalјem razvoju primarne zdravstvene zaštite i dostupnosti te zaštite svima onima kojima je ona neophodna. Ovo nije prvi put da kompanija NIS pokazuje svoju društvenu odgovornost, mi smo već jednom dobili podršku putem projekta ove kompanije, kada smo napravili edukativni centar u kome se bavimo edukacijom naših najmlađih u smislu njihovog reproduktivnog zdravlјa. Projekat koji smo realizovali u Domu zdravlјa Novi Sad sa vrhunskom opremom je samo korak više i, pored edukacije, sada imamo i preventivne preglede naših sugrađanki“, rekao je Bojat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti