Požar –opasnost od koje se treba zaštititi

Vatrogasci NIS-a održali predavanje đacima u Kikindi na temu zaštite od požara i opasnosti od trovanja ugljen-monoksidom povodom obeležavanja 4. maja, Međunarodnog dana vatrogasaca.

Međunarodni dan vatrogasaca, 4. maj, obeležen je i u Srednjoj stručnoj školi Miloš Crnjanski u Kikindi predavanjem na temu zaštite od požara i opasnosti od trovanja ugljen-monoksidom. Predavanje je za oko 80 učenika prvog razreda ove škole održao Igor Lazić, komandir vatrogasne jedinice NIS-a u Kikindi, uz podršku svojih kolega.

Đaci su imali priliku da steknu nova znanja o klasama požara, načinima evakuacije i reagovanja u slučaju požara, o nastanku ugljen-monoksida, njegovom uticaju na organizam, opasnostima koje može da prouzrokuje, kao i o vatrogasnoj opremi i sredstvima za gašenje požara. Sve u cilju povećanja spremnosti na reagovanje u vanrednim situacijama.

„Kao društveno odgovorna kompanija, NIS nastoji da ukaže na pitanja od značaja za širu zajednicu. Približavamo se sezoni letovanja, kampovanja, boravka na otvorenom i u vikendicama i smatramo da je važno da se mladima ukaže na izazove koje otvoreni plamen nosi. Samo pravovremenom reakcijom i adekvatnim načinima postupanja u slučaju požara mogu da se spreče veće posledice i smanji broj povređenih lica u akcidentnima“, izjavio je Igor Lazić, komandir vatrogasne jedinice NIS-a u Kikindi, koji je i istaknuti član Kluba volontera kompanije.

Klub volontera NIS-a

NIS je kroz program društvene odgovornosti Zajednici zajedno u 2020. godini podržao 83 škole u 12 partnerskih gradova i opština u cilju unapređenja digitalizacije nastavnog procesa i povećanja bezbednosti učenika i nastavnika. Jedna od škola obuhvaćenih ovim programom je Srednja stručna škola Miloš Crnjanski u Kikindi. Klub volontera NIS-a je osnovan 2018. godine i broji više od 1,650 članova, zaposlenih kompanije, koji aktivno sprovode volonterske akcije usmerene na podršku različitim inicijativama i osetljivim kategorijama društva. Jedna od aktivnosti Kluba volontera usmerena je na edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola u različitim oblastima, sa posebnim fokusom na zaštitu životne sredine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

Tema Konferencije

Dani
Sati
Minuti
Sekunde

17. maj 2023.