NIS u ekološke projekte Zajednici zajedno 2021. ulaže 107,5 miliona dinara

Prijave na NIS-ov konkurs Zajednici zajedno do 6. avgusta

Rok za prijavu projekata na konkurs programa Zajednici zajedno 2021, koji NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije je, zbog velikog interesovanja, produžen do 6. avgusta 2021. godine.

Zbog velikog interesovanja, rok za prijavu projekata na konkurs programa Zajednici zajedno 2021 je produžen do 6. avgusta 2021. godine, saopšteno je NIS-a.

Pravo na prijavljivanje imaju ustanove kulture, predškolske, školske i visokoškolske institucije, sportske, zdravstvene i mešovito kulturno-sportsko-rekreativne organizacije, osnovane od strane lokalnih samopurava, kao i udruženja građana koja u oblasti ostvarivanja ciljeva imaju i zaštitu životne sredine. Konkursom Zajednici zajedno 2021 obuhvaćeno je 12 partnerskih gradova i opština: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

Kompanija NIS je izdvojila sredstva u iznosu od 107,5 miliona dinara za finansiranje projekata koji su usmereni na unapređenje zaštite životne sredine u partnerskim gradovima i opštinama kroz uvođenje sistema solarnog napajanja i osvetljenja, zamenu kotlova, uređenje javnih gradskih parkova i parkovskih površina, sadnju autohtonih vrsti biljaka, postavljanje inovativnih ekoloških parkovskih elemenata, solarno osvetljenje parka, postavljanje reciklažnih kanti i kontejnera.

Program Zajednici zajedno se ove godine realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 29. septembra 2021. godine, a sve informacije o uslovima i propozicijama javnog konkursa Zajednici zajedno mogu se pronaći na internet adresi https://www.nis.eu/zajednici-zajedno/ .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti