Privredni milje će i 2023. kreirati energetika

Prošlu, 2022. godinu obeležila je energetska kriza – najveća u novijoj istoriji. Astronomske cene energenata, pre svega prironog gasa i električne energije. O tome šta smo prevazišli prošle i šta nas čeka ove godine, u svetu, Evropi i, što je njavažnije, u Srbiji u današnjoj emisiji Jelica Putniković razgovara sa Bojanom Stanićem, pomoćnikom direktora Sektora za strateške analize u PKS.

U Evropi je sve, od običnih građana do malih privrednika do menadžera vodećih kompanija, ne samo energetskih, do političara više od cena brinula konstantna potenijalna opasnost da će ostati bez gasa i struje, a posledično tome i bez grejanja.

Strah je, podgrejan strepnjama privrednika, da će bankrotirati i običnih ljudi – da će ostati bez posla temu energetika stavio u vrh interesovanja svih.

Svi su, zbog skupih energenata i, naravno, ukrajinsko – ruske krize, naprasno zaboravili na pandemiju korona virusa. Recesija, inflacija, kako privreda da izađe iz spirale negativnih ekonomskih kretanja, započete još 2008. godine, uz uticaj energetike na privredni milje bila je top tema na prelasku iz stare u novu godinu.

O tome šta smo prevazišli prošle i šta nas čeka ove godine, u svetu, Evropi i, što je najvažnije, u Srbiji u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa Bojanom Stanićem, pomoćnikom direktora Sektora za strateške analize u PKS.

Video možete pogledati ovde.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti