Prvi pametni 5G rudnik dijamanata na svetu

U saradnji kompanije Huawei i rudarske firme Debsvana u Bocvani je otvoren prvi pametni 5G rudnik dijamanata na svetu. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama u rudniku Džuaneng je obezbeđena stabilna konekcija, povezano više od 260 delova opreme, kao što su bušilice, bageri i kamioni, što ih je učinilo efikasnijim i isplativijim za korišćenje.

U Bocvani je otvoren prvi pametni 5G rudnik dijamanata na svetu – Džuaneng, zahvaljujući saradnji kompanije Huawei i rudarske firme Debsvana.

Primenom moderne tehnologije povećana je efikasnost i produktivnost rada, ali i bezbednost zaposlenih i opreme u iskopavanju najtvrđeg dragog kamena.

Prema rečima Su Džuna, tehnološkog direktora tima za rudarstvo u kompaniji Huawei, stara rešenja u ovom rudniku imala su dva ključna ograničenja – nedovoljnu pokrivenost 4G/LTE signalom i korišćenje javne bežične mreže.

„Danas, zahvaljujući inovativnim tehnologijama, obezbeđena je stabilna konekcija, povezano više od 260 delova opreme, kao što su bušilice, bageri i kamioni, što ih je učinilo efikasnijim i isplativijim za korišćenje“ objasnio je Džun.

Kompanija Huawei će ostati posvećena razvoju 5G mreže, cloud servisa, veštačke inteligencije i drugih inovativnih tehnologija, kako bi unapredila pametna rešenja u industriji rudarstva širom sveta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti