Rafinerija nafte Omsk spremna za pokretanje novog kompleksa

Gaspromnjeft je na svome sajtu objavio je vest o početku radova na pripremama za puštanje u rad novog kompleksa primarne prerade nafte u Rafineriji nafte Omsk. Kapacitet kompleksa biće 8,4 miliona tona godišnje za naftu i 1,2 miliona tona godišnje za stabilni gasni kondenzat.

Rafinerija nafte Omsk Gaspromnjefta počela je testiranje opreme kompleksa za primarnu preradu nafte u izgradnji. Ovi radovi su završna faza pre puštanja u rad kompleksa, što će povećati efikasnost proizvodnje goriva. Zahvaljujući njegovom pokretanju, Rafinerija u Omsku će takođe poboljšati ekološke performanse proizvodnje: novi kompleks će odmah zameniti šest jedinica prethodne generacije. Izgradnja kompleksa uključena je plan federalnog projekta „Čist vazduh“, a sprovodi se u okviru obimne modernizacije Rafinerije nafte Omsk. Investicije Gazpromnjefta u projekat iznose više od 66 milijardi rubalja.

Kapacitet kompleksa biće 8,4 miliona tona godišnje za naftu i 1,2 miliona tona godišnje za stabilni gasni kondenzat. Projekat uključuje vodeće ruske proizvođače i dobavljače visokotehnološke opreme, digitalnih rešenja i građevinskog materijala, uključujući kompanije iz Omske oblasti.

Projekat kompleksa primarne prerade nafte predviđa savremena ekološka rešenja, uključujući automatizovani sistem za praćenje vazduha. Digitalni senzori koji će biti postavljeni na opremi moći će da kontinuirano prate ekološke performanse i prenose ih nadzornim organima.

Izvor: Gaspromnjeft

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti