Rampa za mini hidroelektrane u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore odlučila je da se prekine postupak odobravanja za buduće nove male hidroelektrane dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija ne okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za njih. Ovo je, istovremeno i rampa za gradnju HE Slatina, male hidroelektrane koju gradi firma u kojoj je suvlasnik Blažo Đukanović, sin predsednika Crne Gore.

Crnogorska vlada odlučila je da se prekine postupak odobravanja izgradnje objekta male hidroelektrane (mHe) Slatina na istoimenom vodotoku u opštini Kolašin, kao i budućih novih malih hidroelektrana dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija ne okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za male hidroelektrane, pišu crnogorski mediji.

Malu HE Slatina, inače, gradi kompanija BB Hidro, čiji je jedan od suvlasnika Blažo Đukanović, sin predsednika države Mila Đukanovića, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

„Ono što smo predstavili u predizbornoj kampanji građanima, a tiče se deklaracije o zabrani gradnje mini hidroelektrana na crnogorskim vodotocima sprovodimo u delo. Za kratko vreme, od nepunih radnih mesec dana Vlade, smo uspeli smo da zaustavimo dalju gradnju mHe na crnogorskim vodotocima i to je velika satisfakcija za nas, ali i za sve naše simpatizere i članove”, kazali su u GP URA.

Oni navode da su počeli praksu raskida krčmenja najvažnih resursa Crne Gore države koji, kako kažu, idu u džepove najbližih predsednika Mila Đukanovića, te da su tek počeli sa tim procesom. Mole građane za strpljenje, jer je za realizaciju mnogih njihovih ciljeva potrebno mnogo više od mesec dana participacije u vlasti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.