Rekonstrukcijom naftnih terminala BiH ispunjava zahtev EZ

Terminali FBiH kreću u veliku investiciju rekonstrukcije terminala u Blažuju. Jedan od zahteva koji je Energetske zajednica postavila pred Federaciju BiH je obezbjeđivanje naftnih rezervi za 90 dana, a ovaj bh. entitet zahtev će u celini moći ispuniti nakon obnove nadzemnih skladišta u Blažuju, Mostaru i Bihaću.

Operator Terminali Federacije BiH kreće u novu veliku investiciju rekonstrukcije terminala tečnih naftnih goriva u Blažuju, izveštava Indikator.ba.

Vladina kompanija koja se bavi skladištenjem nafte i naftnih derivata raspisala je tender za rekonstrukciju, izgradnje i puštanje u pogon terminala u Blažuju, koji je u devastiranom stanju još od proteklog rata.

Opsežni radovi podrazumevaće osim rekonstrukcije terminala rekonstrukciju i dogradnju postojećeg objekta upravne zgrade i rekonstrukciju železničkog koloseka.

Ukupna vrednost nabavke procenjena je na 19,4 miliona KM, pri čemu će rekonstrukcija terminala, zajedno sa nabavkom materijala i opreme, koštati 17 miliona KM, dogradnja upravne zgrade dva miliona KM, a rekonstrukcija koloseka 400.000 KM.

Rok za izvršenje ugovora za rekonstrukciju terminala je od 18 do 24 meseca, a ponude zaintresovanih izvođača radova primaće se do 22. juna.

Terminali FBiH pustili su pre nešto više od godinu dana u rad obnovljeni terminal u Živinicama, čime je BiH dobila mogućnost čuvanja rezervi nafte za potrebe vanrednih okolnosti.

Jedan od zahteva koji je Energetske zajednica postavila pred Federaciju BiH je obezbjeđivanje naftnih rezervi za 90 dana, a ovaj bh. entitet zahtev će u celini moći ispuniti nakon obnove nadzemnih skladišta u Blažuju, Mostaru i Bihaću.

Inače, Federacija BiH ima osam naftnih terminala.

Izvor: Indikator.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti