Revitalizacija sela i smanjenje siromaštva prioriteti Kine u 2021.

Na putu ka drugom stogodišnjem cilju konsolidacija i proširivanje dostignuća smanjenja siromaštva, sveobuhvatno promovisanje revitalizacije sela i ubrzavanje modernizacije poljoprivrede i seoskih područja važni su zadaci za Kinu, rekao je kineski predsednik Si Đinping.

Najviši kineski zvaničnici postavili su ciljeve za smanjenje siromaštva, revitalizacije sela i sigurnosti hrane kao prioritete za poljoprivredu naredne godine, tokom centralne konferencije o radu u seoskim područjima koja je održana u Pekingu, piše Serbian.cri.cn.

„U istorijskoj prekretnici na putu ka drugom stogodišnjem cilju, konsolidacija i proširivanje dostignuća smanjenja siromaštva, sveobuhvatno promovisanje revitalizacije sela i ubrzavanje modernizacije poljoprivrede i seoskih područja važni su zadaci za zemlju“, rekao je kineski predsednik Si Đinping na sastanku.

Predsednik je kazao da Kina gradi novi obrazac razvoja, a strateška osnova je širenje domaćeg tržišta.

„S tim u vezi, ruralna područja imaju ogroman prostor i može se mnogo učiniti“, istakao je Si Đinping.

Kina je 2020. godine izvukla skoro 100 miliona ljudi iz siromaštva prema trenutnom standardu prihoda.

Na sastanku je pozvao na više napora da se konsoliduju i prošire dostignuća zemlje u ublažavanju siromaštva i garantuje nesmetan prelaz na revitalizaciju sela.

Izvor: Serbian.cri.cn

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti