Rudarenje retkih metala u podmorju – ekologija između savesti i profita

I Reno je podržao moratorijum na rudarenje retkih metala iz dubokog mora. Francuski predsednik Emanuel Makron, je oktobra prošle godine proglasio istraživanje morskog dna jednim od nacionalnih investicionih prioriteta, ističući i mogućnosti pristupa „retkim metalima”, a sada ukazujući na kontroverze vezane za industrije u nastajanju, za koju kritičari kažu kako bi mogla da uništiti još neotkrivene vrste i ekosistem u podmorju.

Francuski proizvođač automobila Reno (Renault SA) podržao je moratorijum na rudarenje u dubokom moru i obavezao se da će isključiti metale s morskog dna iz svog lanca snabdevanja, javio je Rojters pozivajući se na izvore iz te francuske kompanije.

Francuski predsednik Emanuel Makron proglasio je u oktobru prošle godine istraživanje morskog dna jednim od nacionalnih investicionih prioriteta, ističući i mogućnosti pristupa „retkim metalima” i bolje razumevanje morskih ekosistema, podseća britanska agencija.

Francuska vlada je najveći deoničar Renoa sa 15,01 odsto akcija.

Odluka Renoa, koji je jedan od dva vodeća francuska proizvođača automobila, povećala je pritisak na novonastalu industriju dubokomorskog rudarenja čiji je cilj ekstrakcija metala za baterije, poput kobalta, nikla i mangana iz grumenja (nodula) veličine krompira sa morskoga dna.

Makron je prestao da podržava eksploataciju morskog dna, ukazujući na kontroverze vezane za industrije u nastajanju, za koju kritičari kažu kako bi mogla da uništiti još neotkrivene vrste i ekosistem u podmorju.

„Već čujem raspravu, trenutno ne govorim o eksploataciji, govorim o istraživanju”, podseća Rojters na Makronov govor iz oktobra prošle godine – na pokretanju investicionog plana „Francuska 2030”.

Francuska ima ugovor o istraživanju, posredstvom Instituta Francais de Recherche pour l’Exploitation de la Mer (IFREMER), za područje od 75.000 kvadratnih kilometara u zoni Klarion-Kliperton (Clarion-Clipperton), pozamašnom delu morskog dna u severnom Pacifiku, bogatom polimetalnim nodulima.

Pobunili se zaštitari mora

Rojters navodi da Francuska vlada i Institut IFREMER nisu zasad odgovorili na upit da prkomentarišu pozive na odustajanje od dubokomorskog rudarenja retkih metala.

Više od 90 nevladinih organizacija, okupljenih u Koaliciju za očuvanje dubokog mora, pozvalo je na zaštitu morskog dna i moratorijum na rudarenje. Međunarodna uprava za morsko dno (ISA), telo Ujedinjenih nacija, priprema propise koji bi trebalo da regulišu rudarenje na otvorenom moru, na područjima koja su izvan svake nacionalne nadležnosti.

Poziv na moratorijum eksploatacije s morskog dna već su podržale nemačke auto-kompanije BMW i Folksvagen (Volkswagen), švedski Volvo i proizvođač teških vozila Skanija (Scania), američki softverski div Gugl (Google), a sada im se pridružio i Reno.

Portparol te francuske kompanije istakao je da je njihova podrška moratorijumu usklađena sa stavovima vlade u Parizu jer Francuska „planira ulaganja u istraživanje morskog dna, kako bi identifikovala potencijalna rešenja za održivo vađenje”.

Američki proizvođač električnih automobila Rivian se, takođe, pridružio pozivu na moratorijum.

„Rivian deli cilj Koalicije za očuvanje dubokog mora da zaštiti naše okeane”, navela je kompanija u elektronskoj poruci odgovarajući na upit Rojtersa.

Istovremeno, kompanije koje poseduju licence za istraživanje morskog dna, uključujući The Metals Company, GSR i UK Seabed Resources – britansku podružnicu ogranka Lokid Martina (Lockheed Martin)- nadaju se da će na kraju prodati metale s morskog dna proizvođačima automobila, navodi Rojters.

Izvor: Reuters

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti