Samo klimatski neutralni automobili od 2035. godine

Nadležna Komisija EU postigla je dogovor sa nemačkom vladom o dodatnom pojašnjenju kojim se izričito odobravaju vozila na e-gorivo. Ova goriva se uglavnom smatraju klimatski neutralnim, ako se proizvode električnom energijom dobijenom iz obnovljivih izvora energije.

Automobilima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem polako se bliži kraj: ministri energetike zemalja Evropske unije odobrili su zakon kojim se od 2035. godine dozvoljava registracija samo automobila koji ne emituju gasove štetne po klimu. Glasanje, koje se samo smatra formalnošću u zakonodavnom procesu, odloženo je za nekoliko nedelja, zbog prigovora Nemačke.

Nemačka vlada, tačnije Folker Vising ministar saobraćaja, liberal (FDP), zahtevala je pojašnjenje da i posle 2035. godine budu novi automobili koji nemaju elektromotore, već motore sa unutrašnjim sagorevanjem, a koji koriste samo sintetičko, odnosno e-gorivo.

Zakon se neće menjati

Iako je to omogućio orginalni tekst zakona iz juna 2022. godine, prema oceni nemačke strane to nije bilo dovoljno jasno. Iz tog razloga, nadležna Komisija EU postigla je dogovor sa nemačkom vladom o dodatnom pojašnjenju, kojim se izričito odobravaju vozila na e-gorivo. Ova goriva se uglavnom smatraju klimatski neutralnim, ako se proizvode električnom energijom dobijenom iz obnovljivih izvora energije. Međutim, litar tog goriva mogao bi da košta od sedam do osam evra. U tekstu zakona o vozilima sa nultom emisijom štetnih gasova nije promenjeno ni jedno slovo, saopštili su zvaničnici EU u Briselu.

Izmenom zakona  pomenuto izuzeće bi trebalo da postane pravno obavezujuće. Ako bi Evropski parlament odbacio ovaj takozvani „delegirani pravni akt“, Evropska komisija bi tada prešla na plan B. To bi onda zahtevalo pokretanje novog zakonodavnog procesa koji bi mogao da potraje nekoliko godina i koji, prema zvaničnicima EU, ne bi bio završen pre 2026. godine.

Tvrd orah

Mnogi ministri energetike nisu razumeli nemačko izuzeće za motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Švedska ministarka Eda Buš, koja predsedava Savetom ministara, rekla je da su nemačke primedbe „tvrd orah“. i dodala: „Drago mi je što je EU krenula na ambiciozan napredan put ka ukidanju automobila koji koriste konvencionalna goriva“.

Evropska komisija se nada da će postupak nemačkog ministra saobraćaja Visinga, koji je u poslednjem trenutku zaustavio zakonodavni proces, ostati izolovan slučaj. Ako se dobije saglasnost, važno je da na nju može računati. Nemačka vlada se nije u potpunosti složila po ovom pitanju, ali je dala salasnost još u novembru. Političar stranke FDP je potom u februaru  povukao tu odluku.

Mnogo buke ni oko čega

Ministar energetike i saobraćaja iz Luksemburga Klod Turmes (Zeleni) kritikovao je nemačko insistiranje na e-gorivima za automobile posle 2035. godine, kao „mnogo buke ni oko čega“. Taj tip pogona je skup i napravljen samo za bogate vozače sportskih automobila. „Neverovatno je da smo mi u Evropi morali nedeljama da trpimo bol FDP-a. To je bila politika za vozače Poršea i bogate. Prilično je apsurdno šta se tamo dešavalo“, rekao je Turmes na marginama Saveta ministara u Briselu.

Prema Turmesu, Nemačka Slobodna demokratska partija (FDP) postigla je loš rezultat na izborima i morala je da pokaže da je i dalje tu. To što je predsednik te stranke, nemački ministar finansija Kristijan Lindner, strastveni vozač Poršea, u ovom kontekstu je svakako slučajnost, zadirkuju posmatrači iz Brisela.

Nemački ministar saobraćaja Vising tvrdio je da automobilskoj industriji ne treba govoriti kako da se postigne cilj nulte emisije štetnih gasova. Političari moraju biti „tehnički neutralni“. Najbolja tehnologija bi se i onako probila na tržište bilo da su u pitanju električna vozila sa baterijama ili motori sa čistim sagorevanjem. Visingov kurs oštro su kritikovali koalicioni partneri. Robert Habek, ministar privrede iz stranke Zelenih, rekao je da je drama sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem narušila kredibilitet Nemačke u EU.

Izvor: DW

Bez izuzetaka za biogoriva

Potpredsednik Evropske komisije zadužen za zaštitu klime Frans Timermans, koji se nedeljama raspravljao sa Folkerom Visingom, pozdravio je konačnu odluku ministara. „Evropska unija je preduzela važan korak ka mobilnosti bez emisija. Pravac je jasan: od 2035. godine automobilima i kombijima više neće biti dozvoljeno da emituju izduvne gasove“, napisao je Timermans na Tviteru.

Italijanska vlada zatražila je izuzeće i za vozila koja koriste biogoriva proizvedena iz biljaka. Međutim, Evropska komisija je to odbacila uz argument da biogoriva nisu klimatski neutralna, jer se njihovom prizvodnjom oslobađa ugljen-dioksid. S druge strane, sintetička goriva (e-goriva) bi vezivala ugljen-dioksid tokom proizvodnje, koji bi se ponovo oslobađao tokom sagorevanja u motoru. Evropska komisija, međutim, priznaje da klimatski potpuno neutralna e-goriva još nisu na tržištu.

Sledeći spor: „Obnovljiva“ nuklearna energija

Pored ukidanja motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ministri energetike razgovarali su i o snabdevanju gasom za predstojeću zimu. Bilo je reči i o reformi tržišta električne energije i novim cenama. Već se nazire novi spor: Francuska insistira da se nuklearna energija koja se koristi za proizvodnju e-goriva ili vodonika, proglasi obnovljivom, održivom i poželjnom za finansiranje.

Austrija i Luksemburg su protiv toga, jer i nuklearna energija dolazi iz fosilnih izvora, a izgradnjom nuklearki se oslobađaju velike količine CO2. Sada se postavlja pitanje da li će Francuska slediti nemački primer i da će kao velika članica EU imati i posebne želje? „To je problematična tačka za Francusku i njene partnere, nismo još toliko daleko“, rekla je u februaru francuska ministarka energetike Anjes Panije-Rinaše.

Izvor: DW

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti