Samo NIS zainteresovan za HIP Petrohemiju

Kompanija NIS jedina je dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP Petrohemije, saopšteno je danas iz Ministarstva privrede. Predmet javnog poziva bio je izbor strateškog investitora, koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

Na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP Petrohemija Pančevo pristigla je jedna prijava, saopšteno je danas iz Ministarstva privrede.

U predviđenom roku prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP Petrohemije dostavila je kompanija NIS.

Ministarstvo privrede pozvalo je 9. septembra sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva, dokapitalizacijom privrednog društva HIP Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora.

Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora, koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

Komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva, imenovana od strane Vlade Republike Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude NIS-a, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka Vladi na odlučivanje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti