Samo povezani možemo odgovoriti na energetske i ekološke izazove

Naredna godina biće u znaku traženja zajedničkih odgovora na energetske i ekološke izazove i boljem povezivanju u region, poručila je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, koja je danas, u ime Republike Srbije, preuzela predsedavanje Energetskom zajednicom u 2021. godini.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je, u ime Republike Srbije, preuzela predsedavanje Energetskom zajednicom (EZ) u 2021. godini i poručila da će naredna godina biti u znaku traženja zajedničkih odgovora na energetske i ekološke izazove i boljem povezivanju u regionu.

“Svaka kriza je teška i donosi sa sobom izazove, takva je bila i 2020. u kojoj je Crna Gora predsedavala EZ. Ali, verujem da će 2021. biti godina oporavka. Očekuju nas velike promene u energetskom sektoru, na kojima ćemo raditi svi zajedno, od povećanja energetske efikasnost, zelene energije, i dekarbornizacije kao možda najvećeg izazova u našem regionu”, rekla je Mihajlovićeva posle današnjeg sastanka Ministarskog saveta EZ.

Ministarka je naglasila da je cilj da Srbija u 2021, kao predsedavajuća zemlja EZ, bude primer drugim članicama, kako u donošenju i primeni regulative u oblasti energetike i klimatskih promena, tako i u sprovođenju reformi i stvaranju modernih i efikasnih energetskih kompanija.

“Radićemo i na bržem regionalnom povezivanju u oblasti energetike, a koje je važno i na našem putu kao regiona ka članstvu u EU. Samo zajedno možemo dati prave odgovore na energetske i ekološke izazove sa kojima se čitav svet susreće. Želim nam svima da sledeće godine, kad se okupimo na narednom sastanku Ministarskog saveta u Beogradu, možemo da se pohvalimo rezultatima koji, sigurna sam, neće izostati”, rekla je Mihajlovićeva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.