Samo povezani možemo odgovoriti na energetske i ekološke izazove

Naredna godina biće u znaku traženja zajedničkih odgovora na energetske i ekološke izazove i boljem povezivanju u region, poručila je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, koja je danas, u ime Republike Srbije, preuzela predsedavanje Energetskom zajednicom u 2021. godini.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je, u ime Republike Srbije, preuzela predsedavanje Energetskom zajednicom (EZ) u 2021. godini i poručila da će naredna godina biti u znaku traženja zajedničkih odgovora na energetske i ekološke izazove i boljem povezivanju u regionu.

“Svaka kriza je teška i donosi sa sobom izazove, takva je bila i 2020. u kojoj je Crna Gora predsedavala EZ. Ali, verujem da će 2021. biti godina oporavka. Očekuju nas velike promene u energetskom sektoru, na kojima ćemo raditi svi zajedno, od povećanja energetske efikasnost, zelene energije, i dekarbornizacije kao možda najvećeg izazova u našem regionu”, rekla je Mihajlovićeva posle današnjeg sastanka Ministarskog saveta EZ.

Ministarka je naglasila da je cilj da Srbija u 2021, kao predsedavajuća zemlja EZ, bude primer drugim članicama, kako u donošenju i primeni regulative u oblasti energetike i klimatskih promena, tako i u sprovođenju reformi i stvaranju modernih i efikasnih energetskih kompanija.

“Radićemo i na bržem regionalnom povezivanju u oblasti energetike, a koje je važno i na našem putu kao regiona ka članstvu u EU. Samo zajedno možemo dati prave odgovore na energetske i ekološke izazove sa kojima se čitav svet susreće. Želim nam svima da sledeće godine, kad se okupimo na narednom sastanku Ministarskog saveta u Beogradu, možemo da se pohvalimo rezultatima koji, sigurna sam, neće izostati”, rekla je Mihajlovićeva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti