Saradnjom sa fakultetima NIS privlači mlade talente

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu NIS da proširuje krug partnera među obrazovnim institucijama, uspostavljanjem saradnje u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja. „Želimo da se podmladimo, ali i da zadržimo naše mlade talentovane ljude u Srbiji.Jer, to je strateški cilj koji imaju i predsednik i Vlada Srbije”, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Kompanija NIS nastavlja da proširuje krug partnera među obrazovnim institucijama uspostavljanjem saradnje u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja sa Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Memorandum o saradnji potpisali su danas Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i prof. dr Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta.

Cilj ovog Memoranduma je uspostavljanje partnerskih odnosa između NIS-a i Saobraćajnog fakulteta. Konkretno, reč je o unapređenju naučnog, obrazovnog i stručnog povezivanja ove obrazovne institucije sa poslovnim aktivnostima NIS-a.

Memorandumom su, između ostalog, predviđeni razmena znanja i iskustava, naučna istraživanja i naučno-konsultativne usluge, organizacija gostujućih predavanja, učešće u zajedničkim projektima, obuke, treninzi i stručna usavršavanja zaposlenih NIS-a. U planu je i uključivanje studenata fakulteta u programe NIS-a namenjene mladima, u skladu sa mogućnostima i potrebama kompanije.

Prof. dr. Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta, istakao je da mu je zadovoljstvo da danas bude domaćin NIS-u.

„Saobraćajni fakultet je prestižni fakultet beogradskog univerziteta i mogu da kažem da već godinama upisujemo u prvom upisnom roku i studente koji su na budžetu i samofinansiranju. Za nas je izuzetno važna saradnja sa privredom. Jedna od najuspešnijih kompanija koja posluje u ovoj zemlji je Naftna industrija Srbije. Zato mi je posebno drago što ona znanja koja isporučujemo našim studentima su upotrebljiva i verifikacija na privrednom tržištu je od krucijalnog značaja“, izjavio je Bojović.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, istakao je da je kompanija danas napravila značajan korak napred kada je reč o razvoju saradnje sa obrazovnim ustanovama u Srbiji.

NIS traži mlade talentovane ljude

„NIS je velika kompanija, sa značajnim poslovanjem širom Srbije. Zato smo počeli da razvijamo saradnju sa  fakultetima – ne samo sa tehnološkim fakultetima. Danas je ovo još jedan korak napred, jer mi proučavamo sebe, a trudimo se i da motivišemo mlade ljude da dođu u našu industriju i vide koje mogućnosti im pružamo za razvoj karijere“, izjavio je Smirnov.

Ističući da se u NIS-u trude da mladim stručnjacima omogućeo praksu i nova znanja Smirnov je naglasio da je fokus „na mladim talentima”.

„Želimo da se podmladimo, ali i da zadržimo naše mlade talentovane ljude u Srbiji.Jer, to je strateški cilj koji imaju i predsednik i Vlada Srbije. Mi u NIS-u hoćemo da se uklopimo u taj jako bitan pravac, na kome smo već puno uradili i nastavićemo da radimo”, poručio je zamenik generalnog direktora NIS-a.

Zajednički projekti

Potpisivanjem Memoranduma, NIS i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu nastavljaju partnerstvo i kroz rad na zajedničkim projektima kao što je merenje saobraćajnog intenziteta na određenim lokacijama u Beogradu, koji je pokrenut na inicijativu kompanije NIS. Kompanija i Saobraćajni fakultet sarađivaće posredstvom NIS-ovog programa Energija znanja, koji postoji od 2012. godine i u okviru kog kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu i stipendira studente širom Srbije.

NIS je u okviru ovog programa do sada uspostavio saradnju sa više od 30 fakulteta u našoj zemlji. Zbog doprinosa poboljšanju uslova obrazovanja u Srbiji, NIS je prva kompanija dobitnik prestižne Svetosavske nagrade koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti