Savet ministara BiH usvojio odluke o gradnji istočne i južne gasne interkonekcije

Nakon što je Savet ministara BiH danas usvojio nacrte osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srpske o izgradnji gasovoda Nova istočna interkonekcija BiH i Republike Srpske, kao i između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda Južna interkonekcija, ovu odluku bi trebalo da potvrdi i Predsedništvo BiH.

Savet ministara BiH usvojio je danas Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srpske o izgradnji gasovoda Nova istočna interkonekcija BiH i Republike Srpske, na pravcu granica Republika Srbija-Bosna i Hercegovina – Bijeljina-Banjaluka-Prijedor-Novi Grad.

Takođe, usvojen je i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda Južna interkonekcija.

Ova gasna interkonekcija gradiće se na pravcu Zagvozd – Posušje – Novi Travnik, sa odvajanjem za Mostar.

Odluku Saveta ministara BiH o ovim gasnim interkonekcijama treba da potvrdi i Predsedništvo BiH, što je veliko pitanje, s obzirom da su Denis Bećirović i Željko Komšić, članovi Predsedništva BiH rekli da to neće podržati dok se ne usvoji Zakon o gasu na nivou BiH.

Izvor: RTRS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti