Serbia Zijin Copper obnavlja rudarsku mehanizaciju

Kompanija Serbia Zijin Copper je 2020. uložila 151 milion dolara u nabavku mehanizacije – velikih kamiona i utovarnih mašina, kao i rudarske i metalurške opreme.

U nabavku nove rudarske i metalurške opreme Serbia Zijin Copper je 2020. uložila 151,1 milion dolara, a najveći mesečni račun plaćen je novembra, kada su površinskom kopu Veliki Krivelj kod Bora isporučena četiri, a Rudniku bakra Majdanpek tri velika kamiona nosivosti 240 tona. Rudnik pod Staricom je istog meseca dobio i veliku utovarnu mašinu, bager sa kašikom 22 kubika, saopšteno je iz kompanije Serbia Zijin Copper.

Cena jednog kamiona teškaša, koji „u cugu“ prevozi 20 tona rude više nego dosadašnji najveći „belaz“ kamioni, iznosi oko dva i po miliona dolara, dok nova utovarna mašina vredi skoro dvostruko više, preko četiri miliona dolara. Otuda je i novembarski račun za rudarsku i metaluršku opremu bio najveći i vredeo je 36 miliona dolara.

Kompanija je 2020. mesečno u proseku za novu opremu izdvajala oko 12,5 miliona dolara, a budžet za te namene „krojen“ je u skladu sa potrebama u proizvodnji i preradi rude.

Ukupnu sumu koja je prošle godine potrošena za kupovinu rudarskih i metalurških mašina ne čini samo nabavka mehanizacije, već je uključena i razna druga oprema, delovi i montažni radovi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti