Električna vozila mogu biti veći proizvođači ugljenika od benzinaca

Sintetički grafit neohodan za velike apetite tržišta baterija

Potražnja za električnim vozilima (EV) raste zbog podsticaja koje daju vlade kako bi se dekarbonizovao transportni sektor. Globalna industrija baterija će privući značajnu pažnju i ulaganja. Ristad Enerdži predviđa da će ukupna prodaja električnih vozila ove godine dostići skoro 10 miliona, što je skok od 43% u odnosu na prodaju iz 2021. Kao posledica, takođe će porasti potražnja za katodama i anodama za baterije, koje su osnovne komponente u proizvodnom procesu.

Prema trenutnom trendu prodaje električnih vozila (EV) i potražnje litijum-jonskih baterija, ukupna potražnja za anodnim materijalima za baterije (BAM) će se povećati za 300% do 2025. godine. Dostići će 2,9 miliona tona, u odnosu na oko 774.000 tona, koliko je iznosila prošle godine. Očekuje se da će tržište katoda doživeti sličan porast. Zabrinutost oko zadovoljenja potražnje za ovim komponentama, međutim, nije jednaka. Proizvođači katoda su zabrinuti zbog dostupnosti sirovina i mogućnosti nestašice kritičnih metala, kao što su litijum, nikl i kobalt, dok su proizvođači anoda više zabrinuti zbog prirode sirovine.

Anode se prvenstveno sastoje od prirodnog ili sintetičkog grafita, i jedan i drugi imaju jedinstvene prednosti i nedostatke. Anoda od sintetičkog grafita generalno ima veću efikasnost i vrhunskog je kvaliteta, podržava aplikacije višeg ranga. Prirodni grafit ima superiorne ekološke, društvene i upravljačke kvalitete (ESG) jer njegova proizvodnja ne zahteva tešku grafitizaciju. Grafitizacija je pretvaranje sirovina sintetičkog grafita u materijale za baterije i koristi ogromne količine energije i povećava troškove proizvodnje i emisije.

Prirodni ili sintetički grafit za baterije

Danas oko 14% globalne sirovine BAM čini prirodni grafit, a 78% sintetički. Međutim, očekuje se da će zbog brže i povećane potražnje do 2025. godine, tržišni udeo sintetičkog grafita dostići 87%. Jedan od razloga je i taj što sintetička proizvodnja može da se poveća brže i efikasnije od prirodne proizvodnje.

Ristad Enerdži predviđa da će ukupna prodaja električnih vozila ove godine dostići skoro 10 miliona, što je skok od 43% u odnosu na prodaju iz 2021. Kao posledica, takođe će porasti potražnja za katodama i anodama za baterije, koje su osnovne komponente u proizvodnom procesu.

Proizvođači baterija mahnito grade proizvodne kapacitete kako bi zadovoljili potražnju. Proizvođači moraju da idu od nula do 100 vrtoglavom brzinom, tako da nije iznenađenje što su naklonjeniji hitnijem rešenju, a to je sintetički grafit, uprkos njegovim inferiornim ESG karakteristikama. Na duge staze, prirodni grafit će dobiti više uporišta na tržištu. Ipak, sintetički će dominirati u doglednoj budućnosti“, Edison Luo, viši analitičar u Ristad Enerdžiju.

Evropa prednjači u proširenju proizvodnih kapaciteta, ali Kina je i dalje dominantna

Globalni proizvodni kapaciteti BAM-a će se povećati da bi se zadovoljila rastuća potražnja. Kina će dominirati u pogledu rasta kapaciteta zbog zaostavšine proizvođača anoda BTR i Šanšan. Ukupni proizvodni kapacitet zemlje će dostići 4,6 miliona tona do 2025. godine (92% očekivanog globalnog kapaciteta) u odnosu na 1,2 miliona tona prošle godine. Japan i Južna Koreja su tradicionalna čvorišta za pravljenje anoda u Aziji. Proizvodni kapaciteti u ovim državama stagniraju, jer se investicije pomeraju ka proizvodnji ćelija, usled žestoke kineske konkurencije.

Izvor: Rystad Energy

Sa sve snažnijim nastojanjem da se kontinent dekarbonizuje, Evropsko tržište će doživeti najagresivniji rast proizvodnih kapaciteta BAM-a. Globalni kapacitet će u proseku godišnje rasti za 38% do 2025. godine. Evropski kapaciteti će znatno porasti, iako kreću sa niske početne tačke. Ukupni evropski kapacitet će dostići će 200.000 tona 2025. godine, što praktično rast sa nule, koliko iznosi ove godine.

Ovaj rast je u skladu sa planovima nekoliko proizvođača automobila da izgrade gigafabrike u Evropi. Ove fabrike zahtevaju lokalizovani lanac snabdevanja, što često rezultira višim cenama. Planirano je da većina najavljenih evropskih anodnih postrojenja koristi prirodni grafit kao sirovinu zbog pogodnosti materijala u pogledu ESG, kao i zbog manje emisije gasova staklene bašte i nižih operativnih troškova.

Izvor: RystadEnergy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti