Slovenija: Na jesen 39 Molovih pumpi u bojama Šela

Šel grupa trenutno upravlja mrežom od devet pumpi u Sloveniji, dok će u oktobru preuzeti 39 maloprodajnih objekata Mola, čije lokacije još nisu otkrivene. Ovu kupoprodaju je Evropska komisija odredila kao preduslov da bi mađarska kompanija završila kupovinu OMV Slovenija, u cilju očuvanja konkurentnosti na tržištu.

Šel Adria će početi da preuzima 39 benzinskih stanica mađarskog Mol – Slovenija i trebalo bi da proces krene u oktobru. Očekuje se da će benzinske stanice na kraju ponuditi rešenja za održivu mobilnost, uključujući i stanice za punjenje električnih vozila.

Šelova kupovina 39 benzinskih stanica bila je uslov za Mol da završi kupovinu OMV Slovenija i njihovih 119 benzinskih stanica. To je bio jedini način da Mol dobije zeleno svetlo od Evropske komisije. Prošle nedelje je Šelovo preuzimanje pomenutih usluga odobrila Agencija za zaštitu konkurencije.

Preuzimanje benzinskih pumpi u oktobru

Šel Adria najavljuje da će u oktobru početi preuzimanje servisa. Inače,Šel grupa trenutno upravlja mrežom od devet pumpi u Sloveniji, od kojih je osam namenjeno za kamione.

„Proširenje maloprodajne mreže će omogućiti Šelu da slovenačkim kupcima ponudi pristup kvalitetnim proizvodima i uslugama koje do sada nisu bile dostupne na slovenačkom tržištu, uključujući Shell V-Pover goriva i Šel Cafe koncept“, saopštavaju iz Šelove slovenačke kompanije.

Stanice za punjenje električnih vozila

Predviđeno je da će vremenom prodajni objekti nuditi sve više rešenja za čistiju i održiviju mobilnost, uključujući stanice za punjenje električnih vozila. Pet od 39 lokacija već nudi mogućnost punjenja električnih vozila, objašnjenko je iz Šel Adria. Lokacije bi u budućnosti trebalo da budu opremljene i energetski efikasnom opremom, napajanom obnovljivim izvorima energije i postavljanjem solarnih panela.

„Drago nam je što smo u mogućnosti da ponudimo slovenačkim vozačima ista kvalitetna goriva, proizvode i usluge u kojima svakodnevno uživaju milioni kupaca kompanije Šela širom sveta“, rekao je Ištvan Kapitani, izvršni potpredsednik Šela za mobilnost.

Nepoznate lokacije

Šel Adria još nije otkrila gde su u Sloveniji smeštene njihove nove benzinske stanice. Trenutno su njihove službe u Framu, Sežani, Ajdovščini, Šempetru pri Gorici, Kopru, Šenčuru, Jesenicama i Biču. Najveći servisni centar za kamione je u Framu.

Nakon završetka svih procedura, Šel će imati 48 benzinskih pumpi, Mol Slovenija 133, a daleko najveći dobavljač ćna slovenačkom tržištu će i dalje biti Petrol sa 318 prodajnih jedinica.

Izvor: Radio-televizija Slovenije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti