Srbija ne može da se odrekne resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost

Pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike. Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle današnjeg sastanka sa v.d. direktorom JP Elektroprivreda Srbije Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem.

Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle današnjeg sastanka sa v.d. direktorom JP Elektroprivreda Srbije Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem, sa kojima je razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima.

Vučić je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Predsednik je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP Elektroprivreda Srbije, kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju.

U saopštenju iz kabineta predsednika Srbije ističe se da je Vučićistakao da je pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome – očuvanju životne sredine.

Predstavnik Sindikata Miodrag Ranković preneo je zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.